Klaus Iohannis: Guvernul nu poate da Ordonanță pe codurile penale. Este neconstituțional

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul nu poate modifica codurile penale prin OUG, așa cum a anunțat în urmă cu câteva zile, întrucât emiterea unei OUG pe niște legi care se dezbat în Parlament este neconstituțională.

"Nu se poate, guvernul nu poate legifera pe o speță care este în Parlament. E foarte simplu. Există o decizie a Curții Constituționale care spune că nu se poate da Ordonanță pe o speță aflată în Parlament. Deci nu se poate", a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis sustine că România este rezonabil de bine pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE.

"Am mai multe intalniri, am avut intalniri cu lideri europeni, tema principala este presedintia Consiliului UE pe care o preluam de la 1 ianuarie, dar si alte teme importante. Avem dosare grele: Brexit,cadrul financiar multianual, summit-ul de la Sibiu pe care vrem sa il pregatim foarte bine pentru ca se va desfasura inainte de alegerile europarlamentare, care sunt o specificitate a președinției noastre, care face ca lucrurile sa mearga intr-un mod mai orientat spre alegeri decat alta data, evident. Suntem pregatiti. Intotdeauna e loc de mai bine. Dupa anumite sincope pe care le-am sesizat si subliniat, pregatirile sunt intr-o faza avansata. Inainte sa ajung am avut o discutie cu domnul ministru delegat pentru afaceri europene, cu dna ambasador Odobescu si cu alti colegi. Lucrurile se misca. Cred ca e o veste buna si pentru romani, dar cred ca si pentru partenerii nostri europeni. Chiar daca avem, in intern, abordari dificile in unele zone, pe presedintie suntem rezonabil de bine pregatiti si vom duce lucrurile la bun sfarsit", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă urmează să se întâlnească cu Angela Merkel, șeful statului spune: ”Da, voi avea o întâlnire cu doamna cancelar Angela Merkel. Chestiunea cu ambasada nu am discutat-o nici acum, nici în trecut. Nu văd de ce am discuta”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele mai susține că discursul din Parlament al premierului Vioricăi Dăncilă, prin care a făcut apel la pace politică este unul ”drăguț”. ”Acest discurs de consens și pace mondială devine un discurs constant al doamnei prim-ministru. Este drăguț!”, a declarat Klaus Iohannis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Probe moderne,ți-ai gasit,banuiala si sonorul ,bre !
14 Dec 05:44
Vai,domna Cireasa,cum vorbiti asa de urât de preseditele meu ?Si vreti si paguba plătita,dar trebuie sa fie vinovat mai intâi.Si dl Dragnea zice ca vinovații trebuiesc dovediti cu probe,dl Ponta si ai lui,in codul penal kgb-hitlerist spuneau ca e suficient sa fii in functie mare ca esti banuit ca fiind hot.Si-apoi,lumea merge,in vest,spre democratie ,in care pedepsa e o excepti,repararea pagubei conteaza,si dv ,doamna Ciresica,vreti sa primeze pedeapsa / cu moartea,daca inteleg/,pentru fapte dovedite cu banuiala sau cu probe sonore,ascultari de SRI.Zau daca aș fi cismar,aș arunca cu calpodele in Dumnezeu,cum tolereaza asemenea gâdire,ca de oameni nu se poate lega ,ca nu mai sunt ai lui.Iisus nu propovăduia moartea psd-istului si nici a hashtagului !
Răspunde
0 0
Jan
13 Dec 21:53
Bubosul ce zice !!!
Răspunde
0 0
luci
13 Dec 18:09
ZI ZAU.
Răspunde
0 0
ghiudem
13 Dec 17:02
ce[ mai necostitutional individ care l-a depasit pe beseanu, are nerusinarea sa discute ... Rusine !
Răspunde
0 0
Puiu
13 Dec 17:26
2 Ai dreptate. Domnul Dragnea este cel mai neconstitutional om politic care l-a intrecut pe Base si Iliescu. Fara Iohannis am fi avut numai legi tampite semnate de un presedinte papusa. Comunistii din PSD sunt inca suparati ca nu li se permite sa faca orice vor ei ca sa-l salveze pe Ceau... Dragnea.
0 0
Gabriel
13 Dec 16:37
Fratilor, Pentru cei care au urmat (de bine de rau un liceu, va aduc aminte ca daca la matematica mai poti vorbi despre "abstract" si "absurd" (exista chiar metoda de rezolvare - reducerea la absurd) in fizica lucrurile se cam complica. In acest domeniu discutam la exact, palpabil. Si cum spunea Bohr (laureat premiului Nobel pentru fizica) - "nimic nu exista daca nu este masurat", cele spuse de presedinte este clar si la obiect: este dragut. Nu trebuie analizat politic, presedintele este calatr pe o alta gandire decaqt daddy sau ciordache. Iar daca mai analizam semnatic din limba germana, cand a afirmat "aceasta femeie" - referindu-se la "veioza" dancila - lucrurile par clare. Pentru cei care nu stiu limba germana, le afirm: daca nu stii sau nu vrei sa specifici numele unei persoane, in germana spui: acest barbat sau dupa caz, aceasta femeie fara ca aceasta sa aibe semnificatia peiorativa din limba romana O(aviz chireac, nicolicea si altii ca ei).
Răspunde
0 0
Dar ce legărura are codul penal cu limba germana ?
13 Dec 17:21
2 Dl G,mai cititi istorie,regele Bella al Ungariei a adus imigranți din Olanda de azi de valea Moselei,pe care i-au numit sasi,in contestul limbei latine,care insemna imigrant.Deci „sas” nu insemna german si dl presedinte vorbeste olandeza arhaică,a spus-i si dl Iunker.Asa ca sa nu e Saxonia si dl presedinte nu e neamt.Intrebați pe Google ce insemnă sas
0 0
Ce o târăiți ,boieri dv ?
13 Dec 15:45
Un avocat pleda judecătorului „Nu veti putea condamna pe inculpat deoarece,deoarece, deoarece și ce mai indruga el”Judectorul închide dezbateril si pronunța ”Condamnă pe inculpat la 15 ani de inchisoare ”Si se addresează avocatului ”Vedeti domnul avocat că am putut ?”.Guvernul poate pune in operă un cod penal aprobat de parlament, si asta nu stiu de ce o trârie ”
Răspunde
0 0
Cireasa
13 Dec 21:58
4 Porc comunistoid si inapoiat, hotii la puscarie, paguba platita si proces rapid ! atit vor oamenii ! Ce vi se pare atit de anormal !? Aveti o singura gura dar imputiti totul in jurul vostru, unde ajungeti nu mai poate trai nimeni in jur, stricati doar ca sa nu aiba altii o viata normala ...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?