Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni în absența premierului Dăncilă

 

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Klaus Iohannis a acceptat, joi seara,  propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și pentru cel al Transporturilor. Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a validat, la 19 februarie 2019, pe deputatul Răzvan Cuc pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a anunţat, la finalul şedinţei, premierul Viorica Dăncilă. Tot atunci, deputatul Daniel Suciu a fost propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a anunţat la finalul şedinţei premierul Viorica Dăncilă.

Cine este Răzvan Cuc, noul ministru al Transporturilor?

Alexandru-Răzvan Cuc s-a născut la 4 decembrie 1983.

Razvan Cuc este licenţiat în integrare economică europeană al Facultăţii de Studii Economice ale Integrării Europene, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2006) şi licenţiat în drept (2012) al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion din Bucureşti, conform site-ului www.cdep.ro.

În decembrie 2003, a absolvit un curs dedicat dezvoltării capacităţii antreprenoriale, organizat de Universitatea Româno-Americană, iar în mai 2006 a absolvit un curs de psihologia relaţiilor umane, organizat de aceeaşi universitate. A fost bursier în Marea Britanie al programului Leonardo Da Vinci (ianuarie-aprilie 2006). A urmat un curs privind stabilirea profilelor de piaţă organizat de ITC Geneva (iunie-iulie 2008). A absolvit, în 2008, programul de Master în Integrare Economică Europeană al Universităţii Româno-Americane.

A fost expert în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului (august 2006 - mai 2007); expert în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri (mai 2007 - martie 2010); administrator al S.C. Pan D'Or Aliment SRL, Giurgiu (mai 2010 - iunie 2012). A fost director general adjunct al S.C. Adminstraţia Zonei Libere S.A., Giurgiu (ianuarie - iunie 2013) şi apoi director general al aceleiaşi societăţi (iunie 2013-octombrie 2016).

Razvan Cuc a fost consilier judeţean în Consiliul Judeţean Giurgiu (iunie 2012 - octombrie 2015), secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil de sectorul aviaţiei şi sectorul rutier (noiembrie 2015-30 mai 2016), consilier la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu (29 iunie 2016 - 3 august 2016) şi administrator public al judeţului Giurgiu, în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu (4 august 2016-20 decembrie 2016).

A deţinut funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) (2012) şi a candidat din partea PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor, potrivit site-ului alegeriparlamentare2016.ro.

În cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Razvan Cuc a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr. 19 Giurgiu. Este membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor. A fost vicepreşedinte al acestei Comisii în perioada 21 decembrie 2016-februarie 2017, conform site-ului www.cdep.ro.

Din decembrie 2018, Razvan Cuc este preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

La 3 ianuarie 2017,  Razvan Cuca fost propus ministru al Transporturilor, fiind învestit în funcţie la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moţiune de cenzură.

Alexandru-Răzvan Cuc a fost propus, la 28 iunie 2017, ministru al Transporturilor în guvernul Mihai Tudose, fiind învestit în funcţie la 29 iunie 2017. A deţinut acest portofoliu până la 12 octombrie 2017, conform agerpres.ro.

Cine este Daniel Suciu, noul ministru al Dezvoltării?

Daniel Suciu s-a născut la 7 noiembrie 1980, în Bistriţa, potrivit cdep.ro.

A absolvit: Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa (1995); Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu", secţia Bilingv Română-Franceză (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, secţia Ştiinţe Politice (2003). În 2011, a obţinut un master în management politic din partea Şcolii de Studii Academice Post Universitare "Ovidiu Şincai" din Bucureşti.

În perioada februarie 2004 - ianuarie 2007, Daniel Suciu a lucrat ca jurnalist, fiind şeful departamentului politic al cotidianului Mesagerul de Bistriţa-Năsăud. Între septembrie 2006 şi ianuarie 2007, a fost corespondent la Evenimentul Zilei. În intervalul ianuarie - septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012.

În 2009, Daniel Suciu a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, notează http://www.cdep.ro.

În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În legislatura 2012-2016, Daniel Suciu a fost ales deputat PSD de Bistriţa-Năsăud. A fost secretar al Grupului Parlamentar al PSD. Din februarie 2014, a fost secretar al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Până în februarie 2014, fusese membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

În 2016, a fost reales deputat de Bistriţa-Năsăud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Până în martie 2017, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Daniel Suciu  este membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Membru supleant al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Argentina.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Savu Emil
21 Feb 22:44
Despre Ministrul transporturilor Alexandru Răzvan Ciuc apare ca imediat ce a terminat studii economice de integrare economică angajat ca expert la ministerul economiei și comerțului ?!!!!!!! . Nu ai nicio experiența cât de cât minima si ești expert așa ceva nu am auzit!!!! Dacă oamenii Numiți au vreo experiența profesionala unul drept la Sibiu ( particulara) celălat Româno-americană se duce naibii România de-a berbeleacul.Presedintele României a gresit și acum numind doi politicieni fără niciun fel de experiența profesionala la doua ministere extrem de importante. Nu avem parte decât de incompetenți așa cum sunt astăzi in România și ne dau cu flit ! Ceva trebuie schimbat in România și asta cât mai rapid începând cu cel de la justiție și pana la ultima persoana din Guvern. ! Nu de alta dar le dam apa la moara celor de la Bruxelles care sunt niște șacali gata sa ne înghită cât mai repede.!
Răspunde
0 0
ioan
21 Feb 22:42
catre domnul postac gica
comentariul tau este patetic. pai cu clica asta de incompetenti pierdem de mii de ori mai mult decat oricata amanare. si tu sti bine asta dar iti vinzi sufletul pe cativa gologani. ma tot mininez de cata mojicie sunt uni in stare in zilele noastre. sa fi tu in stare sa iti cladesti traiul si bunastarea ta pe seama nenorocirii a milioane deoameni!!!!!!!!!! ce suflet poti saai? ce model poti sa fi pentru urmasii tai ? este noaptea mintii
Răspunde
0 0
MirceaCelTanar
21 Feb 21:18
Domnu' Gica, s-a rezolvat, gata! Ministrul Cuc si-a suflecat manecile si s-a apucat de treaba. Cat de curand, prin 20-60, ca sa o parafrazez pe Viorica, vom avea autostrada Comarnic-Brasov. Daca n-o fi asa, sa nu-mi ziceti mie "cuc".
Răspunde
0 0
MirceaCelTanar
21 Feb 21:17
Domnu' Gica, s-a rezolvat, gata! Ministrul Cuc si-a suflecat manecile si s-a apucat de treaba. Cat de curand, prin 20-60, ca sa o parafrazez pe Viorica, vom avea autostrada Comarnic-Brasov. Daca n-o fi asa, sa nu-mi ziceti mie "cuc".
Răspunde
0 0
GICA
21 Feb 20:46
- CATI BANI A PIERDUT ROMANIA CU AMANAREA NUMIRII MINISTRILOR DE CATRE D.NUL PATRIOT IOHANIS. - CÂT ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?