KLAUS IOHANNIS: Voi fi vicepremier. Nu am nevoie de sfaturi!

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

KLAUS IOHANNIS. Primarul Sibiului, KLAUS IOHANNIS şi-a afirmat decizia fermă de a deveni vicepremier în Guvernul României. KLAUS IOHANNIS spune că varianta în care să fie ministru de Interne şi vicepremier care să coordoneze zona economică ar fi una foarte bună. KLAUS IOHANNIS a anunţat şi ce va face în privinţa statului său de primar al Sibiului. 

KLAUS IOHANNIS. Principalele declaraţii:

KLAUS IOHANNIS. "După ce PNL a propus schimbări de miniştri, în spaţiul public au apărut întrebări, în cel politic e nevoie de negocieri. Pentru aceste lucruri ne-am întâlnit azi în USL, am abordat aceste chestiuni. Discuţia a fost amiabilă. Concluzii: PNL a propus să preiau funcţia de vicepremier şi ministru de Interne. Nu am ajns la o concluzie azi, pentru că nu ne-am propus asta. Am stabilit pentru mâine o întâlnire, tot în conducerea USL, la care vin toţi pregătiţi cu propunerile pe care vor să le facă şi vor fi discutate. Apoi, presupunând acordul părţilor, se poate convoca Parlamentul şi se poate aproba noua structură a Guvernului."

KLAUS IOHANNIS: "Nu s-a discutat să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi. În acelaşi context am observat că există o preocupare importantă în spaţiul public pentru ce voi fi eu în continuare. Nu am nevoie de sfaturi decât dacă le cer. E clar, dar subliniez că noi, de la PNL, nu vom merge să cerem o lege pentru un om, şi nici nu am eu de gând să intru într-o siuituaţie discutabilă, vreau să reafirm determinerea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne. Nu mă pot autosuspenda ca primar.

KLAUS IOHANNIS: "A fost o discuţie dacă e obligatoriu să rămân vicepremier-ministru de Interne sau vicepremier-ministrul Finanţelor. Am desemnat persoana pentru Finanţe - Eugen Nicolăescu. Marţi discutăm structura Guvernului. Se schimbă structura Guvernului, rămâne guvernul în funcţiune, nu va fi un Guvern Ponta 3. Am exclus din start să fiu ministrul Finanţelor, dar nu am exclus să coordonez Finanţelor, ba chiar cred că ar fi un lucru interesant."

"Premierul a avut o idee foarte bună, să operăm modificările care se pot face prin mecanismul de remaniere simplă pentru a face repede noul guvern funcţional. Noi ne-am exprimat dorinţa de a face totul dintr-o singură mişcare. Noi credem că nu e oportun să avem două faze de schimbări în guvern la interval scurt. Eu nu voi fi în această seară ministru de Interne. Mă îndoiesc de rocade între ministerele PSD şi PNL. Nu s-au cerut, nici nu s-au discutat."

KLAUS IOHANNIS: "Evident că voi face tot ce trebuie pentru a fi în perfectă legalitate şi din punctul de vedere al ANI. Cred că orice alegător are dreptul legitim să fie curios ce se întâmplă în guvernul lui şi atunci am considerat că e bine dacă sunt nelămuriri în spaţiul public să răspund. Este o dezbatere publică oportună şi benefică. Varianta optimă ar fi să terminăm negocierile marţi, pentru miercuri să se convoace camerele reunite, apoi fiecare să-şi preia postul. Dacă din motive necunoscute nu terminăm mâine, e posibil să se amâne pe miercuri sau joi."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -10
Tiu Dumitru
11 Feb 14:14
Mai dobitocule de ce nu-tzi dai numele?sunt roman adevarat din sudul Romaniei,cunoasc bine istoria neamului si stiu ca cel mai bine le-a fost romanilor sub domnia dinastiei de origine germana.De ce crezi ca romanii din Sibiu(peste 78%) l-au ales primar dupa`89?
Răspunde
4 0
Mihai-Gabriel Dina
11 Feb 21:22
8 "neamtu" asta a fost ales din cauza ca romanii au o problema legata de dominare si incredere, deocamdata individul are o mare problema cu justitia, probabil a ajuns la MAI sa-si ajute confratele, adica pe Carabulea
Sibiul a mers bine deoarece are oameni mai muncitori si mai onesti decit in alte parti (cam asa e prin Ardeal), in Sibiu au venit bani din afara via bani europeni dar si romanii sisau nemtii plecati cu multi ani in urma au revenit cu investitii
15 0
Ivan Turbinka
11 Feb 11:20
Klaus Johannis, in mai putin de 3 luni, va avea nevoie de asistenta (si de sfaturile) avocatilor...

Nu, Sova!!!
Răspunde
17 -2
11 Feb 09:47
"Nu am nevoie de sfaturi" - dupa ce ca e penal mai e si arogant, "neamtu" a ajuns la MAI sa-l ajute pe Carabulea si pe sine
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
20 -4
Toni
11 Feb 08:22
,,Lauda de sine,nu miroase a bine,, Prea se da mare SASU. Arogant si sfidator,tantos si trufas,patruns de sentimentul ,,CA MINE NU E NIMENI,, ii priveste pe toti,din preajma, de ,,SUS,, fara ca cineva sa ,,indrazneasca,, a-i da vre-o replica.
Răspunde
19 -3
Deutsche Welle
11 Feb 08:14
Cata infatuare si pe neica nimeni asta, facut mare de presa! In afara de faptul ca e neamt, desi am mari dubii cat de german este, o calitate concreta are? Povesti, taica, basme...
Răspunde
30 -4
Anna
11 Feb 07:28
Am impresia ca prea se da mare si mai ales lasa sa se inteleaga ca nu vrea sfaturi de la nimeni. Acest stil de gandire nu prea este in regula. Sibiul a fost modernizat din bani europeni si nu prin actiunile acestui ingamfat. Cand ai bani poti sa faci de toate si oricine o poate face. Mai bine ar lua lectii de vorbire ca sa se exprime in mod corect in limba romana. La fiecare fraza se opinteste si nu duce pana la capat o idee. In ce priveste functiile de ministru si primar vrea cu tichie dar si cu palarie in acelasi timp.
Răspunde
24 -4
Bombo
11 Feb 06:53
Plin de trufie acest neamț de trei parale. Ce mai fac copiii pe care i-ai dat spre adopție pentru bani, profesorașule de fizică?!
Răspunde
0 -3
Radu Neagoe
10 Feb 22:58
ATI POSTAT DOAR UN COMENTARIU PRIN CARE SA VA VICTIMIZARI...OPINIA MI-ATI ARUNCAT-O LA WC..! HAI S-----
Răspunde
0 -2
Radu Neagoe
10 Feb 22:55
ATI POSTAT DOAR UN COMENTARIU PRIN CARE SA VA VICTIMIZARI...OPINIA MI-ATI ARUNCAT-O LA WC..! HAI S-----
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?