Klaus Iohannis, invitat la Palatul Buckingham, de către Regina Elisabeta a II-a

 

Preşedintele Klaus Iohannis este invitat la Palatul Buckingam, de către Regina Marii Britanii, cu prilejul zilei de naştere a Prinţului Charles.

Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie. Reamintim că Prinţul Charles este profund legat de România, mai ales de zona Transilvaniei, unde a investit pentru recondiţionarea unor case şi biserici vechi din zona Viscri. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis şi prinţul Charles au avut mai multe întâlniri de-a lungul timpului.

Dar să revenim la satul preferat al Prinţului Charles. Viscri îi întâmpină pe turiştii străini cu o atmosferă de secol trecut: case vechi la care ajungi pe drumuri şi mai vechi. Dacă pentru păstrarea caselor tradiţionale se luptă Prinţul Charles, de drumurile de acces în sat nu s-a ocupat nimeni. Drumul Judeţean 104 L, care duce spre cel mai căutat sat din Transilvania, este plin de gropi, iar asfaltul abia dacă se mai vede.

Edilii promit să repare şoseaua, însă drumul de la dorinţă la putinţă este anevoios. Pentru a ajunge în satul său preferat, Prinţul Charles a găsit soluţia: vine de fiecare dată cu o maşină de teren. Nu toţi turiştii care ajung în zonă ştiu însă că până în Viscri e nevoie de nervi tari şi o maşină puternică.

În satul din inima Transilvaniei se ajunge fie din localitatea Dacia, dinspre Cetatea Rupea, fie din Buneşti, dinspre Sighişoara. Din orice direcţie, drumul e la fel de prost: plin de gropi și denivelări.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ziceti ca e un eveniment istoric sau politic
31 Aug 05:55
Mai sa fie,si dl.Putin a fost invitat?Am inteles ca e o chermeza,unde vorbaretii pun la cale politica,ca nea Dumitru cu Costica,la un pahar de vorba.Daca ne iubeste regina,ca se trage din a doua sotie maghiara a lui Vlad Tepes,e un lucru bun,dar vrem ca guvernul sa nu trimita munciotorii neperformanti acasa,ca de ai buni noi ne putem dispensa,dar ei,mai destepti,nu !
Răspunde
0 0
Paul Vasile
30 Aug 21:48
Mare onoare ptr.un politician roman ! Felicitari !
Răspunde
0 0
Marius
30 Aug 20:05
L-ar fi invitat si pe Dragnea, dar le este frica sa nu le suteasca tacamurile de argint.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?