Klaus Iohannis, invitat de Merkel și Macron la semnarea Tratatului franco-german

 

Președintele Klaus IOhannis reprezintă președinția română a UE la semnarea Tratatului de cooperare și integrare franco-german, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația Cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, și a Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Ceremonia semnării tratatului de către Preşedintele francez şi Cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune. La ceremonie vor mai participa Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european”, anunță un comunicat al Președinției. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?