Iohannis trage un semnal de alarmă: "Independenţa Justiţiei este pusă la grea încercare"

 
Iohannis trage un semnal de alarmă: "Independenţa Justiţiei este pusă la grea încercare"
Iohannis trage un semnal de alarmă: "Independenţa Justiţiei este pusă la grea încercare"

Preşedintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: "Independenţa Justiţiei este pusă la grea încercare. Politicienii fără integritate atacă Justiţia", susţine şeful statului, într-un mesaj transmis cu prilejul conferinței "Conduita etică a magistraților pentru consolidarea încrederii publice. Dialog deschis privind integritatea judiciară".Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni un mesaj cu prilejul conferinței „Conduita etică a magistraților pentru consolidarea încrederii publice. Dialog deschis privind integritatea judiciară”, din cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial - Departamentul Politică Internă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer a câștigat, prin activitățile de substanță derulate în ultimul deceniu, statutul de reper pentru profesioniștii sistemului de justiție din România, dar și din întreaga regiune.

Roadele muncii partenerilor noștri externi în consolidarea sistemului de justiție şi în lupta anticorupție, printre care se numără şi organizații ca a dumneavoastră, se văd din plin în ultimii ani. Din păcate, traversăm o perioadă în care independența justiției române este pusă la grea încercare.

Integritatea este, în aceste zile, mai mult ca oricând, una dintre temele semnificative care se regăsesc pe agenda publică. Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiției din partea unor politicieni lipsiți de integritate și, în aceste condiții, moralitatea şi profesionalismul magistraților devin esențiale în apărarea și menținerea încrederii cetățenilor în justiție. Încrederea începe cu integritatea magistraților.

Lupta anticorupție este indisolubil legată de integritatea celor care fac parte din instituțiile sistemului judiciar.

Mă bucur că am ocazia să transmit un mesaj de felicitare şi încurajare tuturor profesioniștilor din justiție, de la prima și până la ultima treaptă ierarhică a sistemului, pentru rezultatele tot mai bune privind înfăptuirea actului de justiție în România, obținute în ultimii ani, dar şi pentru modul în care şi-au făcut datoria şi au apărat independența puterii judecătorești.

În ciuda tuturor dificultăților întâmpinate, integritatea şi profesionalismul manifestate au arătat clar românilor, dar și partenerilor noștri externi, că justiția s-a maturizat, este pregătită, capabilă şi decisă să-și apere independența.

Vocea dumneavoastră este auzită, contează şi va conta. Continuați să vă faceți meseria cu verticalitate și curaj, fideli principiilor democrației şi statului de drept! Rămâneți vigilenți şi nu vă pierdeți speranța! Sunt alături de dumneavoastră şi am convingerea că aveți susținerea cetățenilor din întreaga țară, care au transmis mesaje foarte clare şi ferme clasei politice. Am certitudinea că românii vor apăra și pe mai departe independența justiției cu aceeași convingere.

Avem o Constituție, avem un crez - în statul de drept şi în democrație - și avem garanția dată de apartenența la Uniunea Europeană pentru respectarea acestui crez. Avem o justiție formată din magistrați integri şi am încredere că vor continua să rămână așa.

Vă urez mult succes în proiectele şi programele privind justiția derulate în România și în întreaga regiune!”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
luci
22 Oct 21:58
ETE NA CAND A DAT PRUNA ORDONANTA N-A MAI VIOLAT NIMENI JUSTITIA,SI ACUM O VIOLEAZA TOTI.MAI TACETI NAIBII DIN GURA.
Răspunde
0 0
Stan
22 Oct 21:04
JOS CIUMA ROSIE ILIESCIANA DIN ROMANIA..JEFUITORII SI TRADATORII ROMANILOR SI ROMANIEI..
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
22 Oct 20:50
DACA NU AR STA ORGANISMELE EXTERNE CU OCHII PE POLITICIENII,PE GUVERNUL,PE PARLAMENTUL NOASTRE,SISTEMUL JUDICIAR ROMANESC AR FI ,,DOAMNA CU BALANTA,LEGATA LA OCHII SCOSI CU SABIA PE CARE O TINE IN MANA.....asa o justtitie independenta(in ghilimele,desigur!!!),avem.....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?