Klaus Iohannis, în vizită la Craiova, fieful Olguței Vasilescu

 
Klaus Iohannis, la Craiova
Klaus Iohannis, la Craiova
Klaus Iohannis, la Craiova Klaus Iohannis, la Craiova Klaus Iohannis, la Craiova

Presedintele Klaus Iohannis se află marți la Craiova, context în care se va întâlni cu autoritățile locale din regiunea Olteniei și își va lansa ultima carte.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Craiova, primul dintre evenimente constând într-o întâlnire cu autorităţile locale din Oltenia, anunță realitateadecraiova.net.

Președintele nu a făcut declarații de presă, urmând ca după întâlnire să lanseze și volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” se va desfășura la ora 18.00, la Filarmonica Oltenia.

(w500) <p>Klaus I

(w500) <p>Klaus I

Potrivit agendei seful statului, intalnirea cu autoritatile locale din regiunea Olteniei va avea loc la ora 16:05 la Hotel Ramada Plaza, iar evenimentul de lansare a volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa" se va desfasura la ora 18:00, la Filarmonica Oltenia.

Noul volum al presedintelui este un ghid ce prezinta sinteza istoriei Uniunii Europene, a institutiilor care o definesc, a valorilor ei si a principalelor provocari pe care le infrunta in prezent. Totodata, cartea prezinta beneficiile pe care le are Romania in contextul apartenentei la proiectul comunitar.

"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este o invitatie la dezbatere, la analiza si cunoastere, astfel incat sa le ofere cititorilor informatii de care au nevoie pentru a deveni cetateni europeni implicati, alaturi de instrumente care sa le contureze o pozitie articulata fata de Uniune si fata de viitorul ei.

Desi toata lumea stie cate ceva despre Uniunea Europeana, cartea acopera nevoia unui ghid structurat, echilibrat si concis, care sa raspunda intr-o maniera accesibila unui intreg spectru de intrebari si care sa abordeze de la cele mai simple notiuni si informatii istorice despre proiectul comunitar, pana la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implica in prezent punerea in act a idealurilor sale.

"Am incercat sa prezint, intr-o maniera accesibila, principalele mecanisme, valori si teme politice relevante pentru constructul european. Intentia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicatii concise si raspunsuri la intrebari esentiale, dar sensibile, care preocupa un numar mare de cetateni si care pot genera confuzii.

Intrebarile la care am incercat sa ofer raspunsuri in aceasta carte sunt foarte variate, iar ele incep de la legitimitatea noastra istorica de a apartine spatiului comunitar si se incheie cu modul in care ne proiectam prezenta in Uniune, in viitoarea perioada. De asemenea, ele au la baza convingerea ca este de datoria politicienilor sa informeze propriii cetateni despre modul de functionare al mecanismelor politice si despre marile teme care solicita, astazi, atentia lumii intregi", afirma Klaus Iohannis in introducerea cartii, conform ziare.com.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" si "Primul pas".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistor
21 May 18:03
E clar că Johannis nu se compară cu Dragnea si Mazăre țepari ai statului român.
Răspunde
0 0
Dinca Vasile
21 May 06:24
Sa povesteasca si cum si a insusit casele in orasul Sibiu! Sa dea statului roman banii inapoi1
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?