Klaus Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă ordinea de zi a şedinţelor de guvern

 
Iohannis participă luni şi marţi la Forumul la nivel înalt Europa-Africa

Preşedintele Klaus Iohannis iese la atac. Într-o scrisoare transmisă luni premierului Viorica Dăncilă. şeful statului îi cere să-i ii trimita agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Demersul vine pe fondul discutiilor privind posibilitatea adoptării unei ordonaţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Iata textul integral al scrisorii:

Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului, se spune în scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Conflictul dintre palate pe tema refuzului remanierii Guvernului, tranşat pe 19 decembrie

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?