Klaus Iohannis, dezvăluiri în cartea sa despre campanie şi un posibil blat Ponta-Băsescu

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează sâmbătă, la BookFest, cea de-a doua carte! Şeful statului vorbeşte în "Primul pas" despre momentele din campanie, despre sentimentele pe care le-a trăit când a preluat mandatul, dar şi despre primele zile la Palatul Cotroceni. Lansarea va avea loc la ora 15, la Romexpo.

În cartea sa, preşedintele a alocat un capitol primei dezbateri televizate din campanie, cea de la Realitatea TV.

"Ştiu că mulţi au avut impresia că eu aş fi venit nepregătit în faţa unui contracandidat care se înconjurase cu vrafuri de dosare, cu documente şi citate. Acesta este riscul, să pari nepregătit dacă nu vii cu citate şi copiuţe. Am avut aceeaşi problemă şi în liceu, la orele de limba română, când nu aveam obiceiul să reproduc mecanic citate [...] Când l-am văzut pe Victor Ponta flancat de dosare, am avut impresia că am în faţa ochilor imaginea clasică a micului tocilar care nu ştie să scrie nici dacă-l laşi cu toate materialele pe masă."


Klaus Iohannis povesteşte şi de momentul în care a ajuns prima oară la Cotroceni: în 2004, atunci când şeful statului de atunci, Traian Băsescu, i-a propus să fie ministrul Educaţiei.

"La vremea când am avut acea întrevedere, eram în relaţii bune cu Traian Băsescu, situaţie menţinută până la sfârşitul lui 2007. Fostul preşedinte m-a decorat, iar noi, la Sibiu, am hotărât să le acordăm cetăţenia de onoare şi preşedintelui Traian Băsescu, şi premierului Călin Popescu Tăriceanu. Nu i-o fi convenit unuia că a primit-o şi celălalt, e greu de spus. Una peste alta, preşedintele Băsescu nu a venit niciodată să-şi primească distincţia, chit că în 2007 a ajuns de nenumărate ori la Sibiu. [...] De atunci, relaţia s-a răcit tot mai mult, iar în 2009 a intrat în colaps. Din acel an nu am avut niciun fel de relaţie."

Şeful statului scrie în cartea sa şi despre un blat între Victor Ponta şi Traian Băsescu.

"Focurile încrucişate care mă vizau şi dintr-o parte, şi din cealaltă sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu, dar nu am nici până în ziua de astăzi o dovadă indubitabilă în acest sens."

Cât despre biroul de la Cotroceni...

"Spaţiul pe care l-am ales pentru biroul meu a fost întrebuinţat în trecut şi de Ion Iliescu, şi de Emil Constantinescu (...). Ca primă amprentă personală, am adus în acest birou o mică acuarelă cu Sibiul şi un crucifix. Nu mă leg de obiecte, acestea sunt singurele lucruri pe care le-am luat cu mine din fostul birou de la Sibiu.", mai povesteşte Iohannis.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
tamas remus
24 May 12:25
Eu nu am avut pana acum presedinti.
Au fost niste papagali care si-au vazut de propriile interese.
Romani nu au fost asa cum arata astazi, datorita conducatorilor si politicienilor.
Au avut demnitate si caracter, imi spunea mama , o unguroaica care mi-a spus sa-mi iubesc tara, sa respect principiile , valorile.
Dureros, la noi numai pe principii si valori nu este construita societatea.
Cand vezi politicieni ,care au tupeu sa dea indicatii sa tina discursuri, cand sunt murdari vezi defapt in ce hal a ajuns societatea.
Ar fi multe de spus.
Este o lupta grea sa stai intre atatia lupi ,sa reusesti sa-i tii la distanta si sa realizezi ce isi doreste poporul.

Am tot respectul pentru dumneavoastra.

Cu stima.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?