Klaus Iohannis, despre educaţie: "Nu de bani avem nevoie, ci de schimbarea mentalităţii"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu de bani avem nevoie în educaţie, ci de schimbarea mentalităţii. Preşedintele a precizat că trebuie lucrat ”un pic mai mult” pentru ca oamenii să se simtă ”acasă ca acasă”, el apreciind că acest este un obiectiv care poate deveni ”laitmotiv pentru următorul nostru secol, pe care ni-l dorim tot modern”. El a spus că trebuie dată tinerilor o educaţie de foarte bună calitate, adaptată anilor care vin, şi nu anilor care au trecut, anunţă news.ro.Preşedinte a fost întrebat, la dezbaterea despre Centenarul Unirii organizată la Cotroceni, care ar fi obiectivele României în educaţie, în situaţia în care cineva cu foarte mulţi bani ar oferi finanţare.

”Nu ar putea să plătească lucrul pe care mi-am dorit şi îmi doresc eu foarte mult să-l schimb: este vorba de mentalitate, mentalitatea celor care dau educaţie, mentalitatea celor care înlesnesc şi mai puţin cei de educat, pentru că ei trebuie educaţi, nu trebuie să le schimbăm mentalitatea. Nu este vorba de bani. Ştiu că am mai fost puţin simpatic când am spus oamenilor: ştiţi, nu în bani stăm, că până la urmă, dacă folosim 4% cu cap e mai bine decât 6% fără cap. Noi, deocamdată, suntem cam între şi cred că nu avem în primul rând nevoie de mai mulţi bani, chit că o să mă contrazică şi rectorii, şi directorii, şi profesorii, ar fi bine să avem. Dar, în primul rând, avem nevoie de o schimbare de paradigmă”, a replicat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a menţionat că trăim într-o ţară care dispune de cea mai mare bogăţie de care poate să dispună o naţiune - inventivitate, creativitate.

”Ceea ce vrem noi să facem este să le turnăm în forma competitivităţii. Ori, asta sigur se poate numai prin educaţie, prin educaţie de foarte bună calitate la scară largă. Este aşa, pe scurt, ce m-a dus la definirea şi (...) la crearea proiectului România educată. (...) E vorba de întregul complex pe care putem să îl schimbăm astfel încât România să devină o ţară lider în domeniul competitivităţii, dând tinerilor o educaţie de foarte bună calitate, adaptată anilor care vin, şi nu anilor care au trecut, indiferent cât de furmoşi ar fi fost şi creând astfel o naţiune care performează prin ceea ce creează mintea umană”, a explicat Klaus Iohannis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?