Iohannis deschide Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj: Faceţi parte din elitele lumii

 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj Napoca. Evenimentul se desfăşoară în perioada 3-14 iulie și reprezintă cea mai veche competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu. Anul acesta la Cluj-Napoca sunt prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente. 

2Gazduirea la Cluj-Napoca a olimpiadei nationale de matematică este cu atat mai importantă cu cat România a organizat in 1959 prima editie. Atunci au participat doar 7 tari, astazi, cu peste 100 de state, acest eveniment este o intrecere intre inteligenta si creativitate. Lucian Blaga, un renumit filosof si poet roman, spunea ca matematicianul este imblanzitorul ce a domesticit infinitul. În zilele următoare sunt convins ca veti demonstra aceasta afirmatie, impingand limutele in acest domeniu. Matematica stă la baza tuturor ştiinţelor, a inovării şi a gândirii analitice. Aveţi un dar pe care l-aţi cultivat cu multă muncă şi veţi face parte din elitele  lumii", a spus preşedintele.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?