Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea lui Toader la șefia DNA

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader la șefia DNAKlaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, motivarea fiind aceea că "nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere”.

Foarte important de precizat este faptul că, potrivit noii legi, Klaus Iohannis poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției.

Citește și: Tudorel Toader a râs de Iohannis, după ce șeful statului a respins-o pe Adina Florea

Redăm mai jos comunicatul Administrației Prezidențiale:

"În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
- doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
- doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004"

Pe 15 octombrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror șef DNA.

Adina Florea primise, în urmă cu o săptămână, aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
21 Nov 17:33
... verificati structura populatiei romaniei si o sa va cruciti !!! Calaii ascund si se folosesc ca vine iarna demografica ...
Răspunde
0 0
Stan
21 Nov 14:21
Respect domnule presedinte Johannis! Va suntem alaturi pana la moarte .
Răspunde
0 0
emil
21 Nov 16:53
12 ......moarte cat mai rapida ( dpdv politic ) !!!!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?