Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice acțiunile la purtător

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanțării terorismului, precum şi modificarea care interzice acţiunile la purtător.

Astfel, societăţile pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni înregistrate în Registrul comerţului sunt obligate să transforme acţiunile la purtător în acţiuni nominative şi să comunice Ofi­ciului Registrului Comerţului, modificarea. Dacă nu face acest lucru, compania respectivă este dizol­vată.

Legea, care transpune cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor, acordă un termen de grație de 18 luni pentru conformare.

Proiectul obligă o serie de instituţii numite „entităţi raportoare“ – băncile, administratorii de fonduri (inclusiv de pensii private), furnizorii de servicii de jocuri de noroc, auditorii etc. – să transmită către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor informări privind tranzacţii suspecte, dar şi tranzacţiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Radio Evevan !
12 Jul 01:37
Care tara este denumita tara hotilor deoarece acolo doar infractorii au drepturi iar structurilor statului le este aproape interzis sa incerce sa investigheze infractiunile politicienilor ... ? In ce tara sint cele mai bogate familii de politicieni ... ?
Răspunde
0 0
Bateti campii
11 Jul 20:16
In Europa nu poti infiinta societati anonime , cu actiuni la purtator mai pe intelesul poolimii, decat in Elvetia si Luxemburg. In lume mai exista diverse offshore-uri gen Panama. Articolul este scris de cineva care nu a inteles exact ce vrea legea, apropos de asta, in Moldova s-a dat legea expunerii adevaratilor proprietari ai societatilor de interes national acum 3 ani.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?