Kim Jong-Un este dispus să poarte discuţii cu Statele Unite privind denuclearizarea

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii cu Statele Unite despre denuclearizare, a anunţat, marţi, Chung Eui-yong, consilierul pe probleme de Securitate al preşedintelui Coreei de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

 

 Liderul regimului de la Phenian a sugerat că este dispus să poarte discuţii cu Statele Unite în privinţa denuclearizării Coreei de Nord în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu delegaţia de înalţi oficiali sud-coreeni ce a efectuat o vizită de două zile în Coreea de Nord.

Coreea de Nord și Coreea de Sud vor organiza un summit în aprilie, după un deceniu, a declarat șeful securității naționale din Coreea de Sud, Chung Eui-Yong, după o întâlnire cu liderul nord Coreean, Kim Jong Un, potrivit Mediafax.ro.

”Coreea de Nord şi-a asumat clar angajamentul faţă de denuclearizarea Peninsulei Coreea, iar oficialii de la Phenian au declarat că nu văd niciun motiv să deţină armă nucleare, în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate”, a declarat Chung Eui-yong.

”Kim Jong-un a afirmat că denuclearizarea poate fi pe agenda discuţiilor dintre Coreea de Nord şi SUA. Ceea ce ne-a atras atenţia a fost că liderul de la Phenian ne-a spus clar că denuclearizarea a fost ultima dorinţă a tatălui său”, a declarat oficialul de la Seul.

De asemenea, consilierul pe probleme de Securitate al preşedintelui sud-coreean a precizat că Phenianul nu va mai efectua teste nucleare sau balistice, dacă vor fi iniţiate discuţii între SUA şi Coreea de Nord.

”În plus, Coreea de Nord a promis să nu folosească arme nucleare sau convenţionale împotriva Coreei de Sud”, a adăugat Chung Eui-yong.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?