Kelemen Hunor, cu mâinile curate! Aruncă modificarea Codurilor penale în cârca Guvernului

 

Șeful UDMR se dezice de modificarea Codurilor penale, pe care PSD tot încearcă să le introducă în legislație cu ajutorul Parlamentului. Kelemen Hunor ar vrea ca Guvernul Dăncilă să dea o Ordonanță pentru aceste modificări.Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că se poate da o ordonanţă de urgenţă pe modificările Codurilor penale, dar asumarea răspunderii Guvernului pe această temă este o soluţie ''mult mai potrivită''.

"Se poate da o ordonanţă de urgenţă cum a dat şi Cioloş, asumarea (răspunderii Guvernului - n.r.) este o soluţie mai bună din punct de vedere politic, atunci există dezbatere în Parlament, pe de o parte. Pe de altă parte, ceea ce se discută în Parlament, aşa zic oamenii care au o pregătire juridică şi mai ales sunt constituţionalişti, că nu se poate trece peste decizia CCR, dar la un moment dat dezbaterea în Parlament se va termina într-un fel sau altul. Din acest punct de vedere, este o discuţie extrem de specială dacă se poate da sau nu se poate da, în condiţiile în care în Senat a început discuţia pe tot ce este neconstituţional. Dar ceea ce este constituţional se poate introduce în legislaţia penală dacă există o voinţă, voinţă parlamentară, guvernamentală. Constituţia spune că deciziile CCR trebuie introduse de Parlament sau de Guvern. Nu ar fi o noutate, dar din punctul meu de vedere asumarea ar fi o soluţie mult mai potrivită", a afirmat Kelemen Hunor, la Parlament.


El a spus că, din punctul său de vedere, soluţii privind amnistia şi graţierea nu trebuie discutate.

"Guvernul are majoritate, dă ordonanţă, nu dă ordonanţe, este treaba lui. Eu am spus încă de anul trecut şi spun şi astăzi, din punctul meu de vedere graţierea şi alte astfel de soluţii nici măcar nu trebuie discutate, pentru că nu se poate discuta raţional, permanent va exista o suspiciune, deci din punctul meu de vedere nu este de actualitate, dar nu depinde de mine, depinde de Guvern, de coaliţie", a adăugat liderul UDMR. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?