K. Iohannis, discurs de Centenar: Marile izbânzi nu vin dacă avem scopuri meschine, personale

 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, voalat, actuala clasă politică şi în special pe guvernaţi, în discursul său cu ocazia Centenarului, susţinut la Palatul Cotroceni. Şeful statului a subliniat faptul că nu prin urmărirea unor scopuri şi obiective personale, ci prin întărirea Justiţiei şi a statului de drept, precum şi prin educaţie putem progresa. "Marile izbânzi ale națiunii sunt posibile dacă suntem uniți, nu dezbinați, dacă avem aspirații înalte, nu meschine, dacă ținem aproape națiunile prietene civilizate, nu dacă ne izolăm de lume", a declarat Iohannis.

"Guvernanții și întreaga clasă politică a României de astăzi trebuie să se ridice însă la înălțimea responsabilității istorice. Unirea, dobândită cu mari sacrificii acum un secol, ne obligă să acționăm zi de zi pentru ca națiunea să progreseze. Statul, prin instituțiile sale, are o misiune centrală în acest sens, întrucât trebuie să ofere soluții concrete problemelor cu care societatea se confruntă. România are în continuare nevoie de îmbunătățirea marilor sisteme publice, de consolidarea democratică și întărirea statului de drept.

Dincolo de prezervarea patriotismului civic și a solidarității, Unirea capătă mai multă substanță printr-o infrastructură modernă, printr-un sistem educațional performant, printr-un sistem sanitar care să ofere servicii de calitate.

De altfel, educația este unul dintre pilonii fundamentali ai dezvoltării societății. România Educată, proiectul pe care îl voi lansa peste doar câteva zile, este, de fapt, România viitorului, o țară bazată pe valori, care pune nevoile cetățeanului în prim-plan.

Educația este singura cale viabilă prin care energia creatoare a națiunii poate să fie canalizată către progres și dezvoltare", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Discursul integral al preşedintelui îl puteţi urmări aici

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?