Jurnalistul reținut pentru șantaj de DNA, pus sub control judiciar 60 de zile

 

Tribunalul Mureș a decis, marți seara, luarea măsurii controlului judiciar pentru pe o durată de 60 de zile față de jurnalistul Tănasă Julien, împotriva căruia procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus începerea urmăririi penale pentru șantaj.

Pe durata controlului judiciar, lui Tănasă i s-a interzis, printre altele, să exercite profesia de jurnalist, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta și să nu se apropie de martorii din dosar sau să comunice cu aceștia direct sau indirect, scrie Agerpres.ro.

Încheierea poate fi atacată cu contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și în 48 de ore de la comunicare de către procuror.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că procurorii DNA—Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 aprilie 2016, a suspectului Tănasă Julien, jurnalist, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj. 

Potrivit documentului, în cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?