Jurnaliştii solidari cu Realitatea TV

 
Sustinere din presa pentru Realitatea TV
Sustinere din presa pentru Realitatea TV

Colegii din presă s-au solidarizat cu Realitatea TV. Jurnalistul Dan Andronic, publicația Newsweek și site-ul G4 Media au luat poziție față de sancțiunea cu iz politic a CNA la adresa postului nostru de televiziune.Informarea nu poate fi sancționată, spune jurnalistul Dan Andronic.

"Nu voi fi niciodată de acord ca un post TV să fie sancţionat pentru că a informat, pentru că şi excesele sunt admise când vine vorba de informare. Dacă toţi ne am comporta civilizat şi nu ne am asuma riscuri, adevărul nu ar putea fi aflat, iar pentru acest lucru nu ar putea fi sancţionat un post", spune directorul EVZ.

Şi echipa editorială de la Newsweek a luat poziţie împotriva deciziei abuzive a CNA. 

"Ce s-a întâmplat cu Realitatea e un mic exemplu pentru ce va urma, sunt puţini jurnalişti care şi au păstrat integritatea în ultimii ani. Trebuie să ne înarmăm cu putere, cu rabdare şi să luptăm în continuare. Revista Newsweek a luat poziţie faţă de decizia CNA. Redactorul-şef, senior editorii au scris despre ce s-a întâmplat, pentru că e anormal. Ce face CNA e inducerea în eroare a opiniei publice, e o mare minciună şi o manipulare", a spus jurnalista Ramona Ursu la "Jocuri de Putere".

Și site-ul G4 Media, înființat de jurnalistul Dan Tapalagă, condamnă dur decizia CNA:

,,G4Media.ro condamnă dubla măsură, sancțiunea vădit disproporționată în raport cu abaterile reclamate și comportamentul CNA față de o televiziune critică cu puterea, în cazul de față Realitatea TV. Libertatea de exprimare este un drept fundamental. În momente de maximă tensiune socială, cum au fost evenimentele din 10 august 2018, limitele acestei libertăți sunt mult mai largi", se spune în mesajul redacției.

Jurnaliștii G4 Media atrag atenția că, potrivit jurisprudenței CEDO, criticile la adresa puterii sunt acceptate chiar prin formulări care conțin unele exagerări, dacă scopul urmărit este aflarea adevărului și servirea interesului public.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?