Guvernul a aprobat mecanismul de economisire pentru copii - Junior Centenar

 
Junior Centenar
Junior Centenar

Guvernul a adoptat instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii "Junior Centenar", care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului care are loc la Alba Iulia.”Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii – Contul de economii Junior Centenar - care să faciliteze accesul la educație și să acopere lipsa de venituri.

Toți copiii din România vor fi incluși, până la vârsta de 18 ani, într-un mecanism activ de economisire. Concret, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani, un cont special de economisire. În acest cont, părinții sau reprezentanții legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, pentru o sumă minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau, în cazul copiilor din sistemul de protecție socială, de stat, în contul special de economisire, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual.

Banii economisiți prin acest instrument pot fi retrași după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanțarea studiilor universitare sau pentru a acoperi la momentul respectiv lipsa de venituri. Banii astfel economisiți nu se impozitează și primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, dobândă stimulativă și constantă”, a afirmat Dăncilă.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?