Juncker i-a acuzat pe Renzi şi Cameron că îşi mint cetăţenii privind negocierile bugetare în UE

 

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a acuzat marţi pe premierii britanic David Cameron şi italian Matteo Renzi că-şi mint cetăţenii cu privire la negocierile bugetare din Uniunea Europeană, potrivit Mediafax."Nu mi-a plăcut modul în care s-au comportat unii premieri după summit", a declarat Juncker, în cursul unei audieri în Parlamentul European privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor UE.

"Am luat notiţe şi când compar ce s-a spus în sală cu ce s-a spus în exterior, constat că declaraţiile nu coincid", a afirmat el.


"I-am spus lui Matteo Renzi că nu sunt în fruntea unui grup de birocraţi. Sunt preşedintele Comisiei Europene, o instituţie politică, şi vreau ca premierii să respecte această instituţie", a adăugat Juncker.

Dacă fostul preşedinte al Comisiei, "Jose Manuel Barroso, ar fi ascultat doar birocraţi, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat într-o manieră complet diferită", a declarat el, la câteva zile după decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez şi italian.

Juncker a criticat, de asemenea, modul în care David Cameron a prezentat opiniei publice britanice obligaţia Londrei de a-şi majora contribuţia la bugetul european cu 2,1 miliarde de euro, în urma creşterii PIB-ului Marii Britanii.

Summiturile europene "sunt făcute pentru a soluţiona problemele, nu pentru a le amplifica", a subliniat Juncker.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?