Judecătorul trebuie să rămână „subordonat” procurorului DNA. Culisele unei manipulari

 

"Un judecător se supune numai legii. Aceasta este singura garanție a înfăptuirii dreptății. Judecătorul se bazează numai pe lege atunci când înfăptuiește actul de justiție. Numai că "trompetele" DNA nu sunt de acord", scrie Dan Andronic într-un editorial. 

”Judecătorii sunt independenți şi se supun numai legii. Scrie în Constituția României, articolul 24. Ei sunt cei care realizează Justiția, adică pot pronunța hotărâri judecătorești cu caracter executoriu. Pentru asta trebuie să aibă libertatea deplină, să nu fie supuși nici unei presiuni, să aibă siguranța că-și desfășoară activitatea fără nici o constrângere.

Judecătorul ar trebui să fie imparțial în analizarea probelor și să își desfășoare activitatea într-o ședință publică, fără nici o presiune, așa cum am mai spus”, mai spune Andronic.

Continuarea materialului o puteți citi AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fără aluzii ,maiestre,la concret,ce a ajuns colonia noastră ?
03 Jun 05:45
Faceți aluzie la condamnarea dlui Dragnea .domnule ?Dar frazele au propozitii si propozițiile au subiect si predicat.Antonescu n-a fost condamnat de lege,nici Pătrăscanu,Ceausestii au fost condamnati de un model nou,interventiile străine.Clasa muncitoare a devenită burgheză ,altă dată condamnarea unui lider social democrat ,aprindea spiritul muncitoresc ,acum nici un ziarist nu spune,domnilor, cine ne condamnă politicienii si pentru ce ?Dl Tăriceanu are un dosar ca 24 de dosare si zeci de mii de pagini,ca să demonstreze cine face urmărirea penală in patria mea si cat ne costa lupta ,initiata de Stalin ,cu sabotorii.E greu ziaristi sa cercetati,cine a intervenit in justitie ?PSD-ul tot sau ..sau cine ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?