Joia Mare - Ce trebuie să înțeleagă PSD-ALDE din trădarea lui Iuda

Coalitia PSD-ALDE
Coalitia PSD-ALDE

Paralelă ingenioasă între trădarea lui Isus de câtre Iuda și corupția endemică din România. “Astăzi sărbătorim, acesta e verbul potrivit, vinderea lui Iisus de către Iuda. Iscarioteanul este coruptul numărul 1 al poveștii creștinismului. Iuda deținea postul de apostol, între cei 12, ceea ce îi dădea acces la informații cu caracter personal ale Mântuitorului – de pildă, unde se va afla în noaptea de miercuri spre joi. Inițiatul a comunicat această informație celor interesați contra sumei de arginți 30. Caz tipic de corupție'', constată cu umor jurnalistul Cristian Tudor Popescu  într-un interviu pentru Europa FM,,Potrivit unui proiect legislativ PSD-ALDE, care sărbătorește infracțiunea de corupție biblică, având în vedere valoarea șpăgii, Iuda ar fi primit câteva luni de închisoare, pe care le-ar fi executat la domiciliu sau în rate, la sfârșit de săptămână. Între timp ar fi putut să scrie și Evanghelia după Iuda și i se scădeau 20 de zile din detenția la el acasă. O astfel de lege exprimă viziunea majorității aleșilor față de corupție: un păcat ușurel, aflat în firea omului, care, la urma urmelor, nici n-ar trebui pedepsit altfel decât prin recuperarea prejudiciului și baterea pe burtă a făptuitorului'', mai spune Cristian Tudor Popescu.

Iuda a returnat prejudiciul material, înapoind cei 30 de arginți, dar a încercat să micșoreze și prejudiciul moral pricinuit oamenilor de gestul lui. În România, faptele de corupție nu pot fi pedepsite cu moartea, căci s-ar depopula țara, mai mult decât oricum este. Dar prejudiciul moral pe care îl creează majoritatea aleșilor neamului tratând ciuma corupției ca pe un guturai, ca să se poată răspândi în voie, cred că nici Iisus Hristos nu-l poate recupera,” concluzionează editorialistul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?