Joi au fost înmormântaţi ultimii patru mineri scoşi marţi din subteran

 
Foto: MEF
Foto: MEF
Foto: MEF Foto: Realitatea TV
Doliul continuă în Valea Jiului, unde joi au fost înmormântaţi ultimii patru mineri scoşi marţi din subteran. La Petrila începe expertiza tehnică în baza datelor adunate din mina unde a avut loc tragedia soldată cu 12 morţi. Specialiştii spun că până acum, informaţiile culese de la persoanele implicate sunt insuficiente pentru a stabili cauza exploziilor.

În Valea Jiului au fost înmormântaţi ultimii patru mineri morţi în explozia de sâmbătă. Trei dintre ei au fost înmormântaţi la Petrila, iar unul în comuna Baru.

Echipa de salvatori a recuperat marţi din mină ultimele patru trupuri neînsufleţite ale exploziei de la Petrila, după o intervenţie care a durat aproximativ patru ore. Patru echipe de salvatori, formate din 15 persoane, au coborât în mină pentru a recupera cadavrele.

La slujba de înmormântare a celor patru ortaci au participat zeci de oameni veniţi pentru a-i conduce pe ultimul drum. Joi au fost înmormântaţi şi ultimii patru mineri, recuperaţi marţi de salvatori din subteran.

Cei patru mineri morţi scoşi ultimii din subteran sunt Brad Iosif, Moş Silviu, Şipoş Cristian şi Vişan Trandafir. Cadavrele au fost duse la Institutul de Medicină Legală.

Echipele au intrat în subteranul minei în jurul orei 15.30, având ca obiectiv monitorizarea şi controlul stării lucrărilor miniere din zona de avarie si evacuarea victimelor rămase. Echipele de salvatori au fost  conduse de Petru Drăgotescu, director cu probleme de securitate a Muncii de la Compania Naţională a Huilei.

Echipele de salvatori minieri au reuşit, luni seară, să scoată din subteran patru dintre minerii care şi-au pierdut viaţa sâmbătă în mina Petrila, în urma a două explozii. Salvatorii au avut nevoie de câteva ore pentru a ajunge la trupurile minerilor morţi în explozie. Ei au avut de parcurs un traseu extrem de întortocheat, până au ajuns la Abatajul nr. 431, locul unde s-a produs nenorocirea în urma căreia 12 mineri şi-au pierdut viaţa.

Luni seara, salvatorii minieri i-au scos din mină pe Elekeş Attila, Frăţilă Daniel, Puian Nicolae şi Mateş Dan Romulus. 

Cei 12 mineri care şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută în exploziile produse la Mina Petrila vor fi declaraţi de edilii oraşului cetăţeni de onoare post-mortem. Titlul va fi conferit familiilor acestora după primarul Petrilei va iniţia un proiect de hotărâre şi va supune votului în prima şedinţă de consiliu local.

În cele două explozii produse sâmbătă în mina Petrila şi-au pierdut viaţa 12 persoane, iar alte 14 au fost rănite. Prima explozie, soldată cu opt morţi, a avut loc în jurul orei 14.50, în abatajul 431, cota 250. Din primele cercetări s-a stabilit că deflagraţia s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaz metan în subteran. O nouă deflagraţie s-a produs în jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzându-şi viaţa. 

Galerie video

Imagini cu operaţiunile de salvare
Imagini cu operaţiunile de salvare
Comisia de specialişti încearcă să găsească soluţii pentru a-i scoate pe minerii morţi din galerie în mai puţin de 48 de ore
Comisia de specialişti încearcă să găsească soluţii pentru a-i scoate pe minerii morţi din galerie în mai puţin de 48 de ore
Salvatorii au scos din mină trupurile a patru mineri morţi în explozie
Salvatorii au scos din mină trupurile a patru mineri morţi în explozie
Salvatorii au coborât în mină ca să recupereze celelalte cadavre
Salvatorii au coborât în mină ca să recupereze celelalte cadavre

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?