Jean-Claude Juncker, surprins în timp ce se clătina pe picioare, la summitul NATO. Care era motivul?

 
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a pierdut echilibrul de mai multe ori – la propriu – înaintea unei cinei oficiale a liderilor NATO, la Bruxelles. Mulți comentatori au presupus că Juncker a băut mai mult de un pahar înaintea cinei. Președintele Comisiei UE a explicat însă, în urmă cu câteva luni, că problemele vin de la o criză de sciatică. Jean-Claude Juncker a avut probleme serioase în încercarea de a-și ține echilibrul, înaintea unei cine oficiale în cadrul summitului NATO de la Bruxellles. 

Preşedinţii Finlandei şi Ucrainei și premierul olandez, Mark Rutte, l-au ajutat pe Juncker să rămână pe picioare.

Ulterior, Juncker a putut fi văzut în timp ce era adus la cină într-un scaun cu rotile. 

Jean-Claude Juncker a declarat anterior că suferă de sciatică iar acest lucru îi afectează uneori mişcările. Șeful CE are dureri de spate.

În vreme ce multă lume a presupus că Juncker a băut mai mult decât ar fi trebuit, explicațiile anterioare ale președintelui Copmisiei Europene indică spre o criză de sciatică.

Comisia Europeană reacționează

''Preşedintele (Comisiei Europene) Juncker a recunoscut public că sciatica îl jenează la mers. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi miercuri seară'', a declarat Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, ulterior, potrivit Agerpres.

''Preşedintele doreşte să mulţumească public premierilor (olandez) Mark Rutte şi (portughez) Antonio Costa, care l-au ajutat în acest moment dureros'', a adăugat reprezentantul Comisiei Europene.

Referitor la întrebarea dacă Jean-Claude Juncker era în stare de ebrietate, Schinas a spus că este ''de prost gust că anumite media publică titluri insultătoare profitând de durerea'' preşedintelui Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker "ia medicamente şi se simte mai bine'', a continuat Margaritis Schinas, care a vorbit despre ''agenda încărcată'' a preşedintelui CE în ziua de joi, care a urmat recepţiei, în timpul summitului NATO. Săptămâna viitoare ''el va continua să muncească intens, aşa cum face de la începutul carierei sale publice'', a încheiat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar.

În timpul unei vizite la Dublin el a spus că problemele cu sciatica vin de la un accident de mașină.

”Aș fi preferat să fiu băut”, a spus el, răspunzând zvonurilor cum că problemele de echilibru sunt cauzate de consumul de alcool.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?