Japonia nu mai e ţara cu cea mai mică natalitate. O ţară europeană conduce topul

 

Japonia a scăpat de eticheta de "ţara cu cea mai mică natalitate", după ce Germania a reuşit trista performanţă de a avea cele mai puţine naşteri, aproximativ 8,3 naşteri la 1000 de persoane în ultimii cinci ani, datele studiului mergând până în 2013, informează Bloomberg.

Japonia nu stă nici ea mai bine decât Germania, reuşind să evite locul 1 cu o diferenţă mică, având doar 8,4 naşteri la 1000 de locuitori în ultimii cinci ani.

Consecinţa cea mai importantă pentru Germania este cea economică, vestea producând îngrijorare la nivel european. "Astfel, rezultă consecinţe negative importane din punct de vedere al atractivităţii Germaniei şi performanţei sale la nivel global", a explicat şeful Institutului Hamburg, care a dat publicităţii studiul despre declinul natalităţii în Germania.


Sfatul experţilor este simplu: Germania ar trebui să recruteze tot mai mulţi muncitori din alte ţări, care să susţină economia, previziunile fiind sumbre: dacă astăzi există patru germani la fiecare pensionar, în 20 de ani s-ar ajunge la doi germani pentru fiecare pensionar.

În topul ţărilor cu cea mai scăzută natalitate se mai află şi Portugalia, Italia, Franţa şi Marea Britanie. Ţara cu cea mai mare rată a natalităţii este Nigerul, unde 50 de copii se nasc la fiecare 1000 de persoane.

Declin abrupt al natalității în România. Care este regiunea cea mai "săracă" în copii

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?