Japonezii investesc în spaţii de fitness pentru bătrâni

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Mai multe locuri de joacă pentru copii au fost înlocuite cu locuri de fitness... pentru pensionari! Se întâmplă în Japonia, unde o cincime din populaţie are peste 65 de ani.

Vârstnicii se adună câte o zi pe săptămână în locurile special amenajate pentru ei. Fac exerciţii uşoare pentru articulaţii, coloană şi muşchii spatelui. Vârstnicii au parte şi de un instructor, care le recomandă diverse exerciţii în funcţie de afecţiunile pe care le au.

Locurile de fitness pentru vârstnici sunt finanţate de Guvern. Nu este de mirare: 25 de milioane de japonezi din populaţia de 123 de milioane au peste 65 de ani. Ţara Soarelui Răsare are peste 40.000 de oameni care au atins, ba chiar au depăşit 100 de ani.

Iar rata natalităţii, pusă pe seama programului de muncă de 12 ore pe zi, a costului ridicat al vieţii precum şi pe rigiditatea socială faţă de femei se ridică la doar puţin peste unu la sută.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?