Anchetă de amploare în Poliţie, după tentativă de jaf de pe E85. Măsura anunţată de Carmen Dan

 

Ancheta de amploare în Politie dupa dezvăluirile de la Realitatea TV. Șeful Poliţiei Române s-a întâlnit de urgenţă cu şefii din ministerul de Interne. După această întâlnire, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat că că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf.Reacţiile au loc abia după doua zile de la tentativa de jaf de pe drumul European 85 şi în lipsa ministrului Carmen Dan. Un barbat a fost la un pas sa fie jefuit de o banda de tâlhari. Autoritățile au reacționat abia dupa ce cazul a fost amplu mediatizat de postul nostru de televiziune.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf asupra unui şofer, precizând că se ia în calcul şi posibilitatea patrulelor comune Poliţie - Jandarmerie.

"Ştiu că se intensifică activitatea de patrulare în zonă, dar tot ieri am discutat să se ia în calcul şi posibilitatea patrulării în comun cu susţinerea colegilor de la Jandarmerie", a declarat Carmen Dan la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că şeful Poliţiei Române se află la o întâlnire cu secretarul de stat pe ordine publică, cu privire la situaţia din Sineşti.

"Chiar acum, din câte ştiu, este într-o întâlnire cu secretarul de stat pe Ordine Publică (n.r. - şeful Poliţiei Române). Eu de ieri am dat dispoziţii să se facă verificări. Mă interesează dacă acolo este o situaţie care se întâmplă cu precădere sau sunt cazuri izolate. Mai mult decât atât, din câte ştiu, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus verificări atât la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa, cât şi la Poliţia din Sineşti şi celelalte aspecte care vor rezulta în urma acestor verificări vă vor fi comunicate de către inspectorul general al Poliţiei Române", a afirmat Dan.

Întrebată dacă se ştia de această practică, ministrul de Interne a spus că a primit un link pe telefonul personal privind tentativa de tâlhărie de la Sineşti şi a luat imediat legătura cu şeful Poliţiei Române.

România a ajuns la propriu Vestul Sălbatic. Un bărbat povestește cum a fost la un pas să fie tâlhărit pe drumul Buzău - București după o metodă ca în filmele western. Hoții înțeapă cauciucurile celor care se opresc la benzinării sau în parcări, iar mai târziu după ce pleacă și își dau seama ca au pană, trag pe dreapta și sunt jefuiți. Realitatea TV a solicitat un punct de vedere de la Poliţia Română, însă, până în prezent, nu am primit niciun răspuns. 

Bărbatul a povestestit cu lux de amănunte experiența prin care a trecut, într-un mesaj pe Facebook. Acesta venea din minivacanţa de 1 mai şi era însoţit de soţie şi copii. Postarea s-a viralizat rapid.

Hoţii nu erau la prima lor lovitură, drept dovadă rapiditatea cu care s-au mişcat. Una dintre anvelopele maşinii a fost tăiată în doar câteva secunde.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ver alina
03 May 08:08
Bună ziua,

Mă numesc Alina și sunt din Cluj. Din păcate am pățit și noi un incident asemănător nu cu intenție de jaf ci un atentat la siguranță și viață, în drum spre mare anul trecut și ne-am hotărât ca pentru siguranța noastră și a copiilor noștrii să nu mai trecem Carpații spre mare, mai bine să plecăm în altă parte la mare, deși iubim marea noastră și de câte ori am avut ocazia a fost destinația noastră preferată. Vă trimit scrisorile adresate la acel moment de mine Poliției Române , ulterior d-nei ministru Carmen Dan și răspunsul uluitor al autorităților.

În Miercuri, 19 Iulie 2017 21:26:48, ALINA VER a scris:


”Catre MAI - Departamentul Poliția Romană


Mă adresez dvs cu o sesizare referitoare la siguranța persoanelor în traficul rutier.
In data de 18 iulie 2017, mă aflam în drum spre București. In jurul orei 22, treceam prin localitatea Strehaia. In dreptul unei treceri de pietoni a trebuit să frânez pentru ca să traverseze un pieton, iar o dubiță galbenă aflată în spatele meu a evitat în ultimul moment să mă lovească din spate. Apoi în timp ce staționam ca să treacă pietonul, a început să claxoneze prelung, iar cănd am plecat mai departe m-a depășit pe partea stângă și în timp ce trecea pe lângă mașina mea a început urlând, să mă amenințe și să mă înjure, după care a trecut în fața mea și a frânat brusc. Apoi m-a terorizat o bună bucată de drum venind în spatele meu, foarte aproape, făcând fleșuri, ca și cum ar vrea să ne lovească cu mașina, până la ieșirea din localitate spre București.
În mașină eram eu, soțul și fetița de 5 ani. Ne-am simțit amenințați și ne-am temut pentru viața fetiței și a noastră .
Ce pot face în situații de acest fel ? Din păcate nu este singurul incident pe care l-am avut în trafic cu genul acesta de șoferi agresivi, anul trecut am avut un incident asemănător
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?