J-Queen, fructul urât mirositor, care costă 1000 de dolari

 

Cei care îl considerau doar un fruct tropical urât mirositor vor trebui să-şi schimbe părerea, deoarece «J-Queen», o varietate rară de durian care creşte în copaci odată la trei ani, a fost vândut în Indonezia pentru suma de 14 de milioane de rupii (aproximativ 1000 de dolari).

În Asia, durianul este considerat o adevărat delicatesă, iar noul tip devine astfel unul dintre cele mai scumpe fructe din lume.

Salariul mediu lunar în Indonezia este de aproximativ 160 de euro şi pentru a cumpăra un singur «J-Queen», un cetăţean ar trebui să lucreze cel puţin 5 luni. Aceste fructe care au un gust asemănător ‘untului de arahide’ au fost expuse în centrul comercial Plaza Asia din Tasikmalaya, un oraş din provincia Java de Vest, şi potrivit mass-mediei locale, cel puţin două exemplare ar fi fost deja vândute.


Creatorul fructului «J-Queen» este Aka, un student indonezian în vârstă de 32 de ani originar din Tasikmalaya, care a încrucişat două soiuri de calitate superioară provenite din diferite părţi ale Indoneziei. «J-Queen» are formă rotundă şi este de culoare galbenă: ‘Intenţia mea a fost cea de a îmbunătăţi produsele agricultorilor creând durieni de calitate superioară – a mărturisit Aka site-ului local Tribunnews”. sursa: rador.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?