ISU a emis o ALARMĂ de inundaţii

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a emis, luni seară, o alarmă de dezastre cu risc de inundații în comunele Borca, Poiana Teiului și Farcașa.

Totodată, au fost evacuate 6 familii din satul Dreptu — comuna Poiana Teiului, din cauza riscului ca gospodăriile să le fie inundate în această noapte. Cele 14 persoane au plecat să doarmă la rude, conform Agerpres.

Pericolul vine ca urmare a faptului că în zona bazinelor Dornei, din județul Suceava, a fost detonat zăporul și o porțiune de circa un kilometru lungime de aglomerări de ghețuri a pornit spre aval unde se află comunele Borca, Poiana Teiului și Farcașa.

Zăporul de pe râul Bistrița, în amonte de viaductul de la Poiana Largului, în județul Neamț, are o lungime de 11,5 kilometri și grosimi de până la 6 metri.

Duminică și luni au avut loc 14 misiuni de distrugere a podului de gheață pentru formarea unui canal de scurgere a apei.

În noaptea 31 decembrie 2002-2003, din cauza creșterii bruște a temperaturii într-un interval de câteva zile, o parte din zăporul format pe Bistrița s-a dislocat și a inundat sute de gospodării din Farcașa și Poiana Teiului, iar trei tineri au murit înecați după ce cabana în care se aflau a fost distrusă de sloiurile de gheață.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?