Israelul difuzează pe YouTube înregistrări video ale atacurilor din Fâşia Gaza

 
Foto: youtube.com
Foto: youtube.com
Armata israeliană are propriul său canal pe site-ul YouTube, unde pot fi urmărite înregistrări video ale raidurilor aeriene şi ale altor atacuri lansate începând de sâmbătă împotriva mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, informează AFP.

Înregistrările, care pot fi vizionate începând de luni la adresa www.youtube.com/user/idfnadesk, au scopul de a "contribui la transmiterea mesajului (israelienilor - n.red.) în lume", explică biroul de presă al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF).

Miercuri, numărul vizitatorilor depăşea 4.000 de persoane, iar dintre cele 12 filme unele au fost vizionate de peste 60.000 de ori.

Printre imaginile alb-negru se numără în special înregistrări filmate din avion ale atacurilor armatei aeriene israeliene asupra zonelor de unde, potrivit lor, sunt lansate rachete, asupra depozitelor de arme, a unei clădiri a Guvernului Hamas şi asupra unor tuneluri folosite în acţiunile de contrabandă.


Una dintre înregistrări prezintă un vapor descris drept un vas de patrulare al Hamas, care este distrus de o rachetă lansată de pe un vas israelian.

"În condiţiile în care Israelul se confruntă din nou cu cei care vor să-l distrugă, este necesar ca IDF să arate întregii lumi acţiunile inumane împotriva noastră şi eforturile noastre de a le opri", a explicat biroul de presă al Forţelor de Apărare.

IDF a anunţat iniţial că unele înregistrări au fost blocate de YouTube, însă a precizat ulterior că acestea pot fi din nou vizionate.

"Am fost dezamăgiţi (...) când YouTube a interzis unele dintre înregistrările noastre exclusive care arată succesul IDF în operaţiunea "Plumb întărit" împotriva extremiştilor Hamas din Fâşia Gaza", a anunţat marţi seara biroul de presă într-un comentariu care însoţea imaginile propuse. Într-un nou comunicat, IDF a precizat miercuri că YouTube nu a blocat imaginile, ci a restricţionat accesul, fără să dea detalii în acest sens. YouTube nu comentează imaginile pe care le găzduieşte.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?