Isărescu, răspuns tranşant către Zamfir: BNR nu participă la discuţii născute din ştiri false

 

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, i-a transmis preşedintelui Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, că nu a venit, marţi, la discuţii pe tema unei presupuse înţelegeri între bănci comerciale pentru că este vorba de o temă falsă, bazată pe opinii, nu pe informaţii. Într-un mail trimis lui Zamfir, Isărescu a explicat de ce nu a venit la dezbaterea de marţi, dar a lăsat deschisă portiţa pentru viitoare discuţii, în alt context.

"BNR este o instituție cu o reputație recunoscută, cu o mare credibilitate și care numai pe baze profesioniste și-a prezentat pozițiile referitoare la sistemul bancar românesc ori european în cadrul căruia acționează mai ales după integrarea europeană.

Considerăm, însă, că participarea la discuții născute din știri false, fără nicio legătură cu realitatea, din interpretări personale ale unor analiști ori jurnaliști pot să umbrească scopul principal corect de a lămuri unele situații apărute în societate.

Totodată, BNR nu dorește să se implice în dezbateri politice și consideră că este în folosul întregii societăți ca asemenea dezbateri, cum ar fi cea propusă de dvs., trebuie să aibă loc fără presiuni, fără conotații acuzatoare și trebuie să fie bine pregătite.

Din asemenea colaborări corecte putem să desprindem concluziile cele mai potrivite și să asigurăm mediul economic și social de profesionalism, corectitudine, sinceritate și eficacitate. De aceea, nu este oportună participarea la dialogul propus de dvs. pentru astăzi (marţi - N.R.. Rămâne deschisă participarea noastră la discuții constructive, care să aducă mai multă încredere între instituții, între această societate."

La finalul scrisorii, guvernatoruzl BNR îi urează Sărbători fericite și un An Nou bun lui Daniel Zamfir, în numele său și al Consiliului de Administrație.

Guvernatorul BNR n-a venit la Comisia economică condusă de Daniel Zamfir

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mai schimbati elefantii,le-a crescut trompa !
19 Dec 05:50
Nu puteti da afara impostorii ?Nici Tutancamon nu a murit in scaun !Daca opinia publica simte ca sunt nereguli,sau ca BNR este o sucursală a capitalui străin,ce il impiedic[ pe dl guvernator sa demonstreze contrariul ?Poate il intreba DNA cu imprumuturile ălea ca statul să preia riscurile băncilor,iar ele sa transfere garanțiile in patria lor ?De ce nu saliniem dobânzile la practica europenă Dar ce fac vicele guvernator.nici el nu poate fi miscat ?Ce lege avem ca parchetul să faca politica penală,BNR ,politica fiscală.Presedenâi ,politica de cadre la justitie,iar guvernul sa măsoare neîmplinirile ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?