Informații bombă despre iubita lui Dragnea. Irina Tănase, implicată în sandalul Belina

 
Liviu Dragnea, mesaj de Paste
Liviu Dragnea, mesaj de Paste

Irina Tănase era angajată la Ministerul Dezvoltării în perioada în care s-a făcut transferul insulei Belina la Tel Drum. Tănase a ajuns secretara lui Dragnea pe 1 octombrie 2013, iar hotărârea de guvern pentru Belina a fost adoptată în noiembrie 2013. Irina Tănase ar trebui audiată la DNA din cel puțin 3 motive, consideră jurnalistul Alexandru Căutiș. Afacerile din Brazilia de pe urma cărora a beneficiat președintele PSD, Liviu Dragnea, au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

RISE Project, împreună cu reporteri ai postului de televiziune Record TV, a doua cea mai mare rețea de televiziune din Brazilia, au documentat intrările și ieșirile lui Liviu Dragnea și ale apropiaților săi în țara de peste Atlantic. Au obținut indicativele zborurilor care i-au adus în Fortaleza, oraș din nord-estul Braziliei unde și-au desfășurat afacerile, numerele pașapoartelor folosite precum și datele și orele exacte când aceștia au trecut prin punctele de frontieră. Aceste informații aruncă o nouă lumină asupra activităților ascunse desfășurate de Dragnea și prietenii săi atât în Brazilia, cât și în România.


Vizita începută în formula completă Liviu Dragnea – Costel Comana – Mugurel Gheorghiaș la Fortaleza pe 16 februarie 2009 s-a încheiat pentru Comana pe 24 februarie, când acesta s-a urcat pe cursa TP 168 cu destinație Lisabona, în timp ce Gheorghiaș și Dragnea au plecat împreună, cu aceeași cursă, însă o săptămână mai târziu, pe 3 martie.

Comana l-a însoțit pe Dragnea și un an mai târziu în următoarea incursiune în Fortaleza, pe 6 ianuarie 2010. Cei doi au ajuns cu o zi mai târziu decât Gheorghiaș care deja pășise pe sol brazilian în seara zilei de 5 ianuarie. Sosirile la o zi sau câteva zile distanță aveau să devină o regulă pentru Dragnea și Gheorghiaș care nu au mai intrat împreună niciodată, după 2010. Au urmat aceeași regulă și pentru plecări cu două excepții, în 2011 și 2015, când, deși au ajuns separat, s-au îmbarcat împreună în zborul de plecare.

Cu secretara în Brazilia

Comana, Dragnea și Gheorghiaș au fost însoțiți și de alți compatrioți în periplurile sud-americane. De pildă, pe 13 decembrie 2013, Mugurel Gheorghiaș a intrat în Brazilia alături de secretara lui Dragnea, Irina Alexandra Tănase. Liviu Dragnea a ajuns și el la o zi după cei doi. Irina Tănase devenise secretara politicianului cu două luni și jumătate mai înainte, pe 1 octombrie 2013. Dragnea era la acea dată ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și vicepremier în guvernul Ponta. Conform declarațiilor de avere depuse la MDRAP, Irina Tănase a lucrat din 2012 până în 2013 la firma Asesoft International SA, companie controlată de fugarul Sebastian Ghiță, pe atunci parlamentar PSD.

După ce presa de scandal a scris în 2016 că aceasta este amanta lui Liviu Dragnea, contul de Facebook al Irinei Tănase a dispărut. A lăsat totuși câteva urme în mediul virtual, între care un cont de Pinterest care arată că e preocupată de idei de nuntă, dragoste, gătit, mobilat, exerciții fizice, regine și Donald Trump. Ea mai are și un cont de youtube unde a făcut două playlist-uri: unul pentru Paștele din 2016 și altul pentru revelionul 2015-2016, pe care l-a petrecut în Brazilia alături de președintele PSD.

Cuplul Irina Tănase-Dragnea a descins la Fortaleza de cinci ori. Într-un caz, au făcut joncțiunea la plecare și cu Mugurel Gheorghiaș. Cei trei au părăsit împreună Brazilia pe 8 ianuarie 2015, după ce ce au făcut revelionul acolo. Anterior, Irina Tănase și Dragnea sosiseră împreună în Fortaleza pe 24 decembrie 2014 în timp ce Gheorghiaș a venit după Crăciun, pe 27 decembrie. În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș.

Căutiș: Irina Tănase ar trebui audiată la DNA din cel puțin 3 motive

”În prima iesire a ei in brazilia a deprins cu Gheorghias, exista zvonurile ca in Brazilia au fost spalati bani negri din Romania, posibil ca banii sa fi fost veniti de la Tel Drum. A doua cale, Irina Tanase a fost angajata la Ministerul Dezvoltarii, dupa cum stiti Tel Drum a facut o frauda prin intermediul Ministerului Dezvoltarii. La o luna dupa ce a fost angajata la minister, s-a facut acel transfer, lacul Belina a trecut de la administrarea CJ la administrarea Tel Drum”, a afirmat Alexandru Căutiș, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Adrian
17 Mar 14:58
Prea multe greseli gramaticale ( in special in titluri)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?