Iranul face promisiuni: va elibera nava cu marinari români capturată pe 28 aprilie

 

Iranul promite că va elibera nava cargo la bordul căreia se află şi patru marinari români, după rezolvarea litigiului care a dus la reţinerea acesteia. Anunţul a fost făcut de Ambasada iraniană în Danemarca, citată de postul PressTV.

"Incidentul nu are cauze politice sau de securitate", precizează diplomaţii. Nava Maersk Tigris a fost capturată în baza unei decizii judiciare privind un litigiu comercial între o companie iraniană şi armatorul danez. Proprietarii navei au insistat ca echipajul, din care fac parte şi marinari români, să fie eliberat. Conflictul care a dus la incidentul maritim are legătură cu un dosar deschis în 2005, după ce danezii nu au mai preluat o încărcătură din Dubai. Pe baza ultimei decizii a instanţei, Maersk Line trebuie să plătească 3,6 milioane de dolari către iranieni. Nava cargo şi echipajul au fost capturaţi de marina iraniană pe 28 aprilie, când tranzitau strâmtoarea Hormuz.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?