Ion Țiriac intenționează să dea în judecată statul român

 
Ion Tiriac
Ion Tiriac

Ion Țiriac ar intenționa să dea în judecată statul român, pentru că ar fi nemulțumit de faptul că nu primește despăgubirile solicitate în urma construirii liniei de cale ferată Aeroportul Otopeni - Gara de Nord.

Ion Țiriac a contestat vehement decizia de a se construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, în vederea Campionatului European de Fotbal din 2020, și a anunțat că va fi nevoit să renunțe la două proiecte de interes, derulate în Otopeni: Patinoarul Țiriac – Telekom Arena și o universitate privată non-profit, care ar fi urmat să fie finalizată.

Totul a venit după ce, săptămâna trecută, realitatea.net a solicitat și a primit de la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA un răspuns referitor la posiblitatea ca patinoarul omului de afaceri să fie demolat, pentru a se face loc noii căi ferate.

"Traseul liniei CF Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă nu afectează Patinoarul Arena și nici accesul la acesta". Acesta a fost răspunsul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, la solicitarea realitatea.net.

Citește și: Ion Țiriac, nervos: "Proiectul calea ferată Gara de Nord - Otopeni, inutil". Ce vrea, de fapt

Sursele Realitatea TV din Ministerul Transporturilor susțin că, de fapt, Ion Țiriac vrea de la statul român câteva sute de milioane de euro drept despăgubiri pentru cele 300 de hectare de teren deținute în Otopeni, acolo unde este construit inclusiv Patinoarul Țiriac.

"Supărarea domnului Ion Țiriac este că nu mai poate cere aceste despăgubiri fabuloase, pentru că decizia de construire a căii ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni nu îi afectează, de fapt, cu nimic proiectele", au explicat sursele Realitatea TV din Ministerul Transporturilor.

Mai concret, omul de afaceri deține nu mai puțin de 300 de hectare în Otopeni. La un calcul simplu, punând 200 de euro la un metru pătrat, rezultă că Ion Țiriac ar pretinde să fie despăgubit cu o sumă uriașă: 600 de milioane de euro.

Aici intervin problemele. Conform informațiilor Realitatea TV, Ion Țiriac va fi despăgubit, dar numai pentru cele 10 hectare deținute în proximitatea căii ferate care se va construi între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. Omul de afaceri ar avea însă pretenția să fie despăgubit nu pentru 10 hectare, ci pentru toată suprafața, de 300 de hectare. Asta cu toate că traseul liniei Gara de Nord - Aeroportul Otopeni nu va traversa patinoarul Telekom Arena.

Citește și: Mutare Gara de Nord din București. Anunț de ultimă oră pentru realitatea.net

Mai mult decât atât, Realitatea TV a aflat că Ion Țiriac ar intenționa chiar să dea în judecată statul român, solicitând despăgubiri pentru toată suprafața de teren, adică pentru toate cele 300 de hectare.

 

.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?