Ion Iliescu denunță un ”Fake News” și lansează un avertisment dur către PSD

 
Reacţia lui Ion Iliescu
Reacţia lui Ion Iliescu

Ion Iliescu a intervenit luni în spațiul public pentru a denunța un Fake News legat de declarațiile sale mai vechi, dar a folosit momentul pentru a lansa un avertisment la adresa PSD. Ion Iliescu, fostul lider al PSD, avertizează PSD că dacă mai mizează pe abordarea conflictuală a problemelor interne va pierde minima coerență pe care a păstrat-o. Intervenția lui Ion Ion Iliescu a avut rolul de a corecta un ”fake news” România TV, care a difuzat un colaj de declarații dintr-un discurs mai vechi al fostului președinte.  

”În legătură cu presupusa mea intervenție în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunțată de postul de televiziune Romania TV, știre preluată și de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicității știrii, sunt obligat să fac următoarele precizări:

Intervenția mea ”nimicitoare”, dacă am înțeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziția exprimată atunci nu este o noutate. Și acum aș spune exact aceleași lucruri în fața conducerii colective a PSD. Poziția mea este bazată pe valori și principii, în care cred, pe care nu le-am negat, de la care nu am abdicat și nici nu intenționez s-o fac.

Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi”, a scris Ion Iliescu luni, pe blogul său

Ion Iliescu a insistat pe tema abordării ”conflictuale” a PSD. 

”PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă”, a scris Ion Iliescu.

Fostul lider al PSD a încheiat cu o glumă, cerând televiziunilor care au circulat știrea falsă să îl anunțe în viitor despre ce a spus și a făcut. 

”Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat și răspândit știrea falsă, să facă precizările cuvenite. Și, dacă nu cer prea mult, să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut”, a scris Ion Iliescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vladimir
16 Oct 13:04
Domnule Ion Iliescu cu respectul pe care vi-l port ca roman, Nu pot fi de acord cu dumenavoastra in ceeea ce priveste tensiunile existente in PSD.Intrebarea este cine le-a creat ? Nu va-ti pus probelma ca in acest partid Nu mai exista nicun fel de farama de democratie de cand a venit Livache care "si-a croit usor .usor " in atatia ani, nuv edeti ca inceput cu dumenavostra in anul 2000 si s-a terminat cu Victor Ponta.Dumenaovstra Nu vedeti ca acest individ de Livache a subordonat aprtidul social democrat propriilro sale interese ? Dumenaovstra Nu vedeti ca dmeocratia in PSD este departe de ceea ce spuneti, nuv edeti ca de cand acest Livache este in frutnea partiduluis e canta doar pe o singura vove. ? Si atunci cumc redeti ca acest aprtid mai are in ideologia sa social democratia mai are cumva ideologie,mai sutn dezabteri ina cest aprtid ? Desi nu am nicio treaba cu partidul social de mocrat ,sunt o voce llibera pot spune orice, vad insa ce s eintampla ina cest aprtid cel mai amre din Romania. DACA ASTA ESTE SOCIAL DEMOCRATIA IN ACEST APRTID ATUNCI ISNEMANA CA VEDEM ALT FILM! Nici pe departe, ati vazut dumenaovstra dezbateri, uitati-va la acel simulacru de Congres PSD din Martie 2018 cand a iesit Livache si a declarat asa pe o voce grava, vreti sa fcontinuam lupta impotriva coruptiei, a statului apralel in care dumenalui se simte bine, vreti sa fiu presedintele vostru, pai daca este Congres,isneamna ca ne ducem in alta zona a politcii dar Nu in Romania !
PSD -ul NU trebuie sa stea doar intr-o singura persoana si cei din jurul sau sa stea drepti ca la armata,partidul are nevoie de o conducere cu adevarat democrata si nu una care sa mimeze democratia,cu apelcare spre Romania reala si un lucru extrem de improtant pentru orice aprtid .La orizont se mai vede vreun tanar politician care sa iasa in spatiul public ,Nu!.Atata timp cat exista un lider care ar eprobelme in jsutitie si care Nu va face pasul ianpoi PSD-ul va avea probelme, nu cu pomeni ele ctorale sau cu spe
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?