Ion Caramitru, acuzații grave la 29 de ani de la Revoluție: ”Am fost păcăliți cu toții”

 
Ion Caramitru
Ion Caramitru

Directorul Teatrului National, Ion Caramitru, face acuzații grave la aproape 3 decenii de la evenimentele din '89. Actorul, care a participat la Revolutie, susţine că la vârful Partidului Social Democrat s-au perindat 6 persoane care, în regimul comunist, au fost plătite de fosta securitate. Într-un interviu acordat Newsweek, Ion Caramitru a mai spus că evenimentele din decembrie 1989 au reprezentat o mare păcăleală pentru români.Ion Caramitru a dezvăluit, pentru Newsweek, o discuţie pe care a purtat-o cu soţia lui Marin Sorescu, la două-trei zile după ce soţii Ceauşescu au fost executaţi. Aceasta i-a înmânat o listă primită de la contabila-şefă a Academiei Ştefan Gheorghiu, universitatea politică a fostului regim.

„Lista o am și acum, știu cine sunt. O bună parte dintre ei au fost membri ai PSD, lideri ai partidului. Ce să cred eu din această listă, dacă ei dădeau lecții la Ștefan Gheorghiu, dar nu luau leafa de acolo? Că o luau din altă parte, nu? Puteau să ia numai de la securitate, ca nu vîd din altă parte”, a spus Ion Caramitru.

Ion Caramitru a făcut şi o caracterizare tristă a evenimentelor din decembrie 1989.

”Eu am participat la o revoluție anticomunistă 100%, iar ei au participat la o schimbare de lider comunist cu alți lideri comuniști. Am fost păcăliți cu toții”, a spus acesta. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?