Iohannis: România e pregătită pentru orice scenariu în Ucraina

 
Klaus Iohannis la Bruxelles
Klaus Iohannis la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seară, aflat în vizită la Paris, că România este pregătită pentru orice scenariu, în urma incidentelor militare dintre Rusia și Ucraina, din Marea Neagră.”Încă de la început, am solicitat să fiu informat de întreaga evoluție și așa s-a întâmplat, serviciile noastre m-au ținut la curent în timp real, o reacție oficială a României a fost emisă de MAE, după consultarea prealabilă cu noi. Urmărim cu foarte mare atenție și în timp real evoluțiile din Ucraina și, sigur, din zona strâmtorii Kerci unde s-a produs acel incident," a afirmat şeful statului.

"Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu, pentru orice măsură, dar, așa cum și aliații noștri din NATO și prietenii noștri din UE au afirmat, și noi suntem de aceeași părere. Am adresat rugămintea părților implicate să trateze cu calm incidentul, să se meargă spre detensionare și, în acest fel, lucurruile pot mult mai ușor să revină la normalitate. În acest moment, urmărim în continuare ce se întâmplă și vom fi pregătți să reacționăm proporțional, însă în final pot să spun că pentru români nu există niciun motiv de îngrijorare.”, a mai precizat Iohannis.

Președintele a refuzat să răspundă la întrebarea dacă a vorbit cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?