Iohannis, replică în războiul cu PSD: Guvernul nu lucrează pentru că are alte treburi

 
Klaus Iohannis, mesaj de la Paris pentru Dragnea
Klaus Iohannis, mesaj de la Paris pentru Dragnea

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Paris, a răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii români legat de "blocajul" pe care l-ar fi cauzat Guvernului, așa cum a fost acuzat de premierul Viorica Dăncilă.Klaus Iohannis a spus că Guvernul nu este blocat, iar dacă miniștri nu lucrează, este pentru că "au alte treburi".

"Deocamdată Guvernul mi-a făcut o solicitare, o să răspund după 1 decembrie. Dacă domniile lor se grăbesc îi privește. Sunt într-un termen rezonabil, CCR practic nu are ce să spuna aici. Guvernul nu e deloc blocat, Guvernul e complet, dacă nu lucrează au alte treburi", a spus Klaus Iohannis.

PSD a convocat luni Biroul Permanent Național al partidului pentru a analiza răspunsul la decizia lui Klaus Iohannis de a amâna deciziile de numire în guvern până după 1 decembrie.

După ședința PSD, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că pregătește un proiect se sesizare a Curții Constituționale privind un conflict între Guvern și Președinție.

Joi, Klaus Iohannis a anunțat că va lua o decizie referitoare la propunerile făcute pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Transporturilor, după 1 decembrie.

PSD ar putea să îl reclame pe Iohannis la CCR pentru amânarea remanierii

Textul integral al declarației lui Iohannis:

Jurnalist: În legătură cu situaţia din ţară, cei doi miniştri care au fost remaniaţi şi-au dat demisia. Când veţi lua o decizie în privinţa numirilor?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Aşa cum am spus, după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale. Nu am absolut deloc de gând în aceste zile de sărbătoare să avem discuţii pe aceste teme neplăcute, de remanieri şi diferite diferenduri pe care le au unii cu alţii.

Jurnalist: Cei de la PSD i-au dat domnului ministru Tudorel Toader o misiune, să întocmească eventual o sesizare privind un eventual conflict la Curtea Constituţională. Cum vedeţi această posibilitate?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: În niciun fel. Deocamdată Guvernul mi-a făcut o solicitare şi am spus că o să răspund după 1 decembrie. Dacă dumnealor se grăbesc peste măsură, îi priveşte. Însă eu sunt într-un termen foarte rezonabil de răspuns. Curtea Constituţională practic nu are ce să spună aici.

Jurnalist: Cei de la PSD consideră că blocaţi Guvernul în acest moment.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu, Guvernul nu este deloc blocat. Guvernul nu lucrează fiindcă au alte treburi, probabil. Guvernul este complet şi, cum am mai spus, nu au decât să îşi facă treaba. Vă mulţumesc! Vă doresc o seară frumoasă, aici, la Ambasada de la Paris!


 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?