Iohannis, reacţie de la Bruxelles: O susţin pe Kovesi. Nu există motive temeinice pentru revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, de la Bruxelles, pe tema raportului prezentat de ministrul Justiţiei şi a începerii procedurii de revocare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA. Klaus Iohannis a explicat că, din perspectiva sa, nu există motive pentru revocarea procurorului şef al DNA, exprimându-şi mirarea că raportul citit de ministrul Justiţiei nu şi-a făcut apariţia. 

"Asta e o procedură care va mai dura. Aseară m-am exprimat instituţional. Asta e părerea mea. Nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat dl ministru, dar prestaţia de aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Nu ştim în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu.

A fost lipsit şi de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru revocare. Legea prevede, detaliat, ce anume se urmăreşte când se întocmeşte un astfel de raport. Mult promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului. Când îl vom avea, vom încerca să îl desluşim.

O susţin pe doamna Kovesi şi activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri.

Am avut o discuţie cu Toader, nu i s-a părut necesar să mă informeze, nici eu nu l-am întrebat", a spus preşedintele jurnaliştilor, de la Bruxelles. 

Iohannis a mai spus: "Dacă legea spune că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Doar preşedintele poate face asta. Atât timp cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac vreo evaluare. Va mai dura un timp". 

Întrebat care va fi atitudinea aliaţilor străini în privinţa acestei situaţii, Klaus Iohannis a explicat: "Este clar că unii vor fi nedumeriţi. Alţii îşi vor pune şi alte întrebări şi, cu siguranţă, acest demers nu va duce spre îmbunătăţirea imaginii României".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?