Iohannis: Pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. E evoluţia României în ultimul secol

 
Iohannis: Pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. E evoluţia României în ultimul secol
Iohannis: Pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. E evoluţia României în ultimul secol

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că, în ultimul secol, România a trecut prin perioade foarte bune, dar şi prin dictaturi cu rezultate groaznice, comparând acest traseu cu pendalurea între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. Şeful statului spune că avem toate ingredientele necesare pentru a realiza o prăjitură foarte bună.Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, la un eveniment dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centar, care a avut loc la Ambasada României, din Paris. Cu acest prilej, şeful statului a spus că România are oameni educaţi, posibilităţi şi dorinţa societăţii şi că mai trebuie studiat cum le aducem pe toate acestea împreună.

"Avem tot ce ne trebuie. Avem oameni educaţi, avem posibilităţi, avem dorinţa societăţii. Ceea ce probabil mai trebuie studiat este cum le aducem pe toate împreună, care este unificatorul, care este catalizatorul. E ca şi cum ne-am pregăti să facem o prăjitură foarte bună şi avem pe masă toate ingredientele: făină, zahăr, nuci, unt, ce vreţi. Şi ne uităm la ele şi cineva întreabă: aveţi tot ce vă trebuie ? Da. Dar de acolo urmează pasul cel mai important de a pune toate ingredientele laolaltă în aşa fel încât să iasă o prăjitură foarte bună, şi nu ceva ars care este mai degrabă jenant", a explicat Klaus Iohannis.


El a mai spus că România, în ultimul secol, a pendulat între ceva ars şi o prăjitură foarte bună.  

"Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. Asta este evoluţia României în ultimul secol. Am trecut prin perioade deosebit de bune pentru România şi evident Marea Unire este primul eveniment extrem de pozitiv din această serie. Pe urmă ne-am pierdut un pic, am trecut prin dictaturi dintre cele mai grele cu rezultate groaznice, am revenit cu un eveniment foarte pozitiv în decembrie '89 şi de atunci căutăm calea care de toate generaţiile a fost definită ca şi o cale europeană şi euroatlantică", a afirmat preşedintele.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?