Iohannis participă la prima ședință a Guvernului Orban

 
Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Președintele Iohannis participă la prima ședință oficială a Guvernului Orban. În urmă cu o zi noul Guvern nu a reuşit să finalizeze Ordonanţa de restructurare a Executivivului. Actul se va regăsi pe ordinea de zi astăzi. 

În prima ședință de guvern, executivul condus de premierul Orban va da o ordonanță de urgență pentru reorganizarea ministerelor, în condițiile în care vor fi doar 16 miniștri, față de 28, câți sunt acum, iar astfel vor putea fi refăcute organigramele pentru toate ministerele, conform Realitatea TV. De asemenea, vor fi anulate toate concursurile care nu au respectat legea, a anunțat  Orban.

"Primul pas, OUG de reorganizare a guvernului şi instituţiilor subordonate ministerelor. Sper să fie gata până la prima şedinţă de guvern, posibil marţea viitoare. Această OUG este primul pas din „blitzkrieg". Trebuie să reducă drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie desfiinţate. Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: „un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează". Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1.000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 2-300. Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane", a declarat Orban.

Ludovic Orban a anunțat că, în prima ședință de guvern va rezolva și problema minerilor de la minele Paroșeni și Uricani, care sunt blocați în subteran de șase zile.

Liberalii  ar fi vrut ca prima ședință de guvern sa aibă loc marţi, însă actele care ar fi trebuit  sa intre în şedinţă nu au fost finalizate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ZAMFIROIU CONSTANTIN
06 Nov 11:49
Se aud tot mai tare urletele de durere si ura ale pesedistilor prin portavocea postacilor.
Răspunde
0 0
Trifan
06 Nov 11:00
Sunt scărbit de Johanis si pnl_ul lui.
Răspunde
0 0
alex
06 Nov 08:44
si a 2-a sedinta probabil va fi despre marirea salariilor ministrilor...aceeasi mizerie ca psd-ul :(
Răspunde
0 0
Paine si circ in Romanica
06 Nov 07:36
Santa Klaus poate lejer sa schimbe antetul Pnl cu un Plic al Postei Romane. Este mai pertinent si mult mai sugestiv pentru guvernarea asta a Romaniei. El in sinea lui stie ce inseamna un plic venit la vremea lui....
Răspunde
0 0
Paine si circ in Romanica
06 Nov 06:10
Poza Plicarilor!!! Toti au avut si au in continuare venituri de la plicuri cu remuneratie in functie de prestatie....unii meditatii!?! altii "suturi in fund" !?!?! hahahaha, altele mu.iee direct, restul coo.rr si suflet....
Răspunde
0 0
Tudor
05 Nov 22:02
Orban de la PNL se pregateste să taie salariile si pensiile nerușinate.
Răspunde
0 0
mihai
05 Nov 20:20
PNL: Vom tăia ajutoarele sociale.

PSD: Pnl vrea să alunge romanii din tara !
Răspunde
0 0
Bostan Vasile
05 Nov 17:16
Guvernul Orban nu este în asentimentul romănilor.
Răspunde
0 0
Robb
05 Nov 16:06
Cum ar fi sa-i stearga romanii mutra aia aroganta duminica la vot...
Răspunde
0 0
Robb
05 Nov 15:54
Ce mandru sta mamutul printre "ai lui"...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?