Iohannis, ofensivă în cascadă! Teme noi pentru Dăncilă

 
Cum se apără Iohannis la CCR, după ce a refuzat s-o numească ministru pe Olguţa Vasilescu
Cum se apără Iohannis la CCR, după ce a refuzat s-o numească ministru pe Olguţa Vasilescu

Președintele României Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare Prim-ministrului României prin care îi solicită includerea pe ordinea de zi a proximei ședințe de Guvern a subiectului protejării drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Marea Britanie. Intervenția a venit la doar câteva ore după ce președintele anunțase că va merge la ședințele de Guvern.




Klaus Iohannis va merge la ședințele de guvern pentru a împiedica adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea, și, mai mult, dă noi teme guvernului Dăncilă. Șeful statului a cerut Executivului să includă pe ordinea de zi problema drepturilor cetățenilor români aflați în Marea Britanie. 

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

”Doamnă Prim-ministru,


După cum cunoașteți, principalul obiectiv al României în cadrul negocierilor privind procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este protejarea drepturilor și intereselor celor peste 400.000 de români aflați în această țară.

În urma negocierilor desfășurate între Uniunea Europeană și Marea Britanie, s-a agreat un Acord de retragere în cadrul Consiliului European din 25 noiembrie a.c. Acest acord, în măsura în care va fi ratificat de către Parlamentul britanic și va fi aprobat de către Consiliul UE și Parlamentul European, va asigura o protecție înaltă a drepturilor cetățenilor europeni, inclusiv români, aflați în Marea Britanie. 

Cu toate acestea, ultimele evoluții din Marea Britanie, inclusiv amânarea votului (meaningful vote) din Parlament cu privire la Acordul de retragere, sporesc semnificativ incertitudinile cu privire la ratificarea acestuia de către Parlamentul Marii Britanii. 

În aceste condiții, autoritățile române trebuie să fie pregătite pentru a putea obține cele mai bune condiții posibile pentru cetățenii români din Marea Britanie în orice scenariu. 
În situația în care Parlamentul britanic nu va ratifica Acordul de retragere, vor fi necesare măsuri atât la nivel european, cât mai ales la nivel național, pentru asigurarea drepturilor cetățenilor europeni din Marea Britanie. În acest caz, la nivel național, vor trebui întreprinse urgent demersuri atât la nivel legislativ, cât și la nivel diplomatic-consular, pentru garantarea unor drepturi, cât mai înalt posibil, pentru cetățenii români aflați în Marea Britanie.

Având în vedere aceste elemente, vă solicit să includeți subiectul protejării drepturilor şi intereselor cetățenilor români aflați în Marea Britanie pe ordinea de zi a proximei ședințe de Guvern”, scrie președintele României, Klaus Iohannis.

Premierul României, Viorica Dăncilă, i-a răspuns, tot printr-o scrisoare, președintelui României, Klaus Iohannis. Dăncilă a subliniat că îl va invita pe președinte la guvern doar dacă va considera necesară prezența. 

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Măriti interesul ,daca aveti
18 Dec 16:08
Dle Stan,poporul are agenda dlui Dragnea si anume,este groapa de gunoi cu mărfurile din vest contrafăcute,multinaționalele lucrează în pierderi,deci nu plătes impozite,bancile iau de 7 ori mai mari dobânzi decât dau ele de depozite,si unii mai cârcotași.spun ca justitia condamnă la ordinul securități.Si e normal ca dv să nu fi auzit de probleme,ca presedintele va spune ca guvernul vrea amnistie si o justitie curata.Il mai intereseaza ce zice Comisia de la Venetia,care lucreaza la Bruxelles si nu de alta ,dar ăia reprezintă idealul domiei sale,de a conduce tara după model democrtic.
Răspunde
0 0
Stan
18 Dec 14:53
Pe ei domnule presedinte Johannis...Poporul va este alaturi ...Jos ciumatii iliescieni tradatori , jefuitori, marlani analfabeti, curvari...Toti vor sfarsi aspru...tinerii din 89 ucisi dè securistii iliescieni cer dreptate...unde sunt teroristii criminalilor iliescieni spurcati bolsevici rusofoni? Juram ca nu scapati unul...
Răspunde
0 0
Ati auzit si de alte probleme ale tarii,compradori sau doar de amnistie ?
18 Dec 16:05
3 Dle Stan,poporul are agenda dlui Dragnea si anume,este groapa de gunoi cu mărfurile din vest contrafăcute,multinaționalele lucrează în pierderi,deci nu plătes impozite,bancile iau de 7 ori mai mari dobânzi decât dau ele de depozite,si unii mai cârcotași.spun ca justitia condamnă la ordinul securități.Si e normal ca dv să nu fi auzit de probleme,ca presedintele va spune ca guvernul vrea amnistie si o justitie curata.Il mai intereseaza ce zice Comisia de la Venetia,care lucreaza la Bruxelles si nu de alta ,dar ăia reprezintă idealul domiei sale,de a conduce tara după model democrtic.
0 0
Adriana
18 Dec 14:43
GUVERN DE TOATA JENA!!!!
TUPEU DE COMUNISTI ANALFABETI, FARA EDUCATIE SI BUN SIMT!!!
PRESEDINTELE JOHANNIS - UN PRESEDINTE DEMN CARUIA II PURTAM TOATA STIMA SI RESPECTUL A MILIOANE ROMANI, A CEL PUTIN 7 MILIOANE DE ROMANI!!!
D-LE PRESEDINTE, VA SPRIJIM SI VA MULTUMIM PENTRU TOT CE FACETI PENTRU ROMANI!
NE RUGAM BUNULUI DUMNEZEU SA NE SCAPE DE ACESTI ANALFABETI FUNCTIONALI PUBLICI DIN PSD, COMUNISTI FARA DE DUMNEZEU! DOAMNE-AJUTA!
Răspunde
0 0
GxG
18 Dec 14:07
Problemele exista, sunt fundamentale dar rezulta din faptul ca la lucrarile Consiliului UE nu participa Primul Ministru al Romaniei ci presedintele care nu are ce cauta acolo.
Răspunde
0 0
Jiji
18 Dec 14:28
2 Si ce sa faca ministereasa acolo ? Ca nu deschide gura fara livache, iar ala e preocupat sa isi joace cartile si sa scape. Multi besedisti vor amnistie si gratiere pentru ei dar livache nu vrea acum pentru ca nu are condamnare definitiva si pierde ! Hotii nu dau doi bani pe europa sau romanua ci pe ciolanele lor !
0 0
GxG
18 Dec 14:07
Problemele exista, sunt fundamentale dar rezulta din faptul ca la lucrarile Consiliului UE nu participa Primul Ministru al Romaniei ci presedintele care nu are ce cauta acolo.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?