Iohannis, la Strasbourg: Avem probleme mari! Înainte să fie mai bine, trebuie să fie mai rău

 

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Strasbourg unde s-a întâlnit cu românii din Franța, a declarat că există România are probleme mari la ora actuală și că din acest punct de vedere politicienii trebuie să caute soluții.

"Este o democrație vie, cu dezbateri, cu certuri. La noi, cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales în anii comunismului, când ni s-a cerut să stăm liniștiți și să nu dezbatem politica. Cumva, aceasta abordare a ajuns până în zilele noastre. Avem probleme mari. Ceea ce nu pot face cetățenii, trebuie să facă politicienii, să caute soluții. Câteodată, înainte să fie mai bine, trebuie să fie mai rău", a spus Iohannis. 

Totodată, președintele a comparat din nou clasa politică din 1859, când a avut loc Mica Unire, și cea din ziua de astăzi.  

"Este o zi specială această zi a Micii Uniri. Nu pot să nu remarc că România a avut generații de politicieni mari, făruitori de națiune, făuritori de țară, iar acum nu suntem în acea fază. Acum suntem în faza în care făurim o democrație matură și am convingerea că vom reuși", a conchis șeful statului. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?