Iohannis despre Sebastian Ghiţă: Nu e treaba preşedinţilor să discute despre cei ce fug de justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Cotroceni, după întrevederea cu preşedintele Serbiei, că nu au discutat despre Sebastian Ghiţă, întrucât aceasta nu este o treabă a preşedinţilor.Reamintim că Sebastian Ghiţă, inculpat în mai multe dosare, se află în Serbia, din aprilie 2017. Fostul deputat, cu înfăţişarea schimbată, avea documente false, de Slovenia, şi era însoţit de fratele său, Alexandru Ghiţă.

Fostul deputat, căutat cu mandat de arestare în două dosare penale, a dispărut din ţară din decembrie 2016, de sub supravegherea poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale. Ministrul de Interne Carmen Dan a încercat să prezinte prinderea lui Ghiţă drept un succes, spunând că poliţia şi-a făcut datoria. România nu are un tratat de extrădare direct cu Serbia, însă ambele state sunt semnatare ale Convenţiei Europene privind extrădarea, iar între România şi Serbia există în vigoare un tratat moştenit de pe vremea comuniştilor, care acoperă şi extrădarea. Măsura trimiterii lui Ghiţă în România trebuie decisă de un judecător sârb.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?