Iohannis și Opoziția au semnat Acordul Politic Național. ”PSD-ul a dăunat foarte mult României”

 

Întrevedere importantă, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis și Opoziția au semnat Acordul Politic Național. La întâlnire au participat liderii PNL, USR PLUS, Pro România și PMP. 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de semnare a Acordului Ppolitic, că românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns ferm la întrebările de la Referendum. ”Românii au votat pentru Europa și împotriva atacurilor nemernice la justiție”, a declarat șeful statului. 

”PSD-ul nu m-a anunțat că este interesat de Acordul Național. PSD-ul nu s-a schimbat, PSD-ul nu se schimbă. E doar aparența schimbării la PSD. PSD-ul a dăunat foarte mult României, a împiedicat România să se dezvolte”, a spus președintele Iohannis. 

”PSD și ALDE au fost drastic sancționați la alegerile din 26 mai”, a mai spus președintele. 

”Românii au răspuns guvernării eșuate”, a spus șeful statului.

Președintele a mai spus că românii au votat pentru Europa și împotriva ”atacurilor nemernice” la justiție. 

”PSD nu m-a anunțat că vrea să semneze. Aveau mai multe amendamente decât articole în acest acord”, a precizat șeful statului.

”Românii vor ști cum să voteze la următoarele alegeri”, a completat Iohannis.

Conform acestuia, pentru a merge mai departe cu votul la referendum, trebuie să se schimbe Constituția și legislația de acum.

”Sunt foarte bucuros că semnăm acest acord național. Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă. E posibil ca și alții să revină la gânduri mai bune și vreau să păstrăm poarta deschisă pentru politicienii care vor să construiască o tară mai bună”, a mai spus Iohannis.

”Mă bucur că am ocazia să semnez un document extrem de important care poate pune bazele unei democrații autentice, care să se bazeze pe respectarea drepturilor cetățenilor, a statului de drept și a independenței justiției”, a afirmat Ludovic Orban, liderul PNL.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că a semnat acest acord național pentru că el conține ceea ce de trei ani USR susține.

”Acest acord este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și inițiativa fără penali în funcții publice”, a precizat acesta.

Redăm comunicatul remis de Administrația Prezidențială:

"La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, joi, 13 iunie a.c., la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, la care vor participa președintele Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban, președintele Uniunii Salvați România, domnul Dan Barna, președintele PRO România, domnul Victor Ponta, și președintele Partidului Mișcarea Populară, domnul Eugen Tomac".

Președintele Klaus Iohannis afirmase acum o săptămână că se va realiza acest pact național, după consultările avute cu partidele parlamentare, în urma referendumului pe justiție din 26 mai.

Iată ce a declarat Klaus Iohannis pe 5 iunie:

"Am constatat că există o largă convergență. Majoritatea, marea majoritate a partidelor, sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate așa cum a votat poporul. Sunt de acord partidele că trebuie consolidat parcursul european al României.

În consecință, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot și consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreți altfel, un pact politic pentru România Europeană.

Așadar, „Acord Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României”, care conține, în esență, următoarele chestiuni:

Sigur, transpunerea în legislație a interdicției privind amnistia și grațierea pentru infracțiuni de corupție.

Transpunerea în legislație a interdicției adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor, al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare asigurării integrității în funcțiile publice, revizuirea legilor justiției, inclusiv a ordonanțelor de urgență prin care au fost modificate, în deplin și strict acord cu avizele Comisiei de la Veneția, a Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și a rapoartelor Comisiei Europene și GRECO.

Adoptarea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală numai cu respectarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene.

De asemenea, propun ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislație, în cel mai scurt timp, măsurile necesare asigurării - atât în țară, cât și în străinătate, subliniez – a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.

Acest proiect de acord național va fi trimis imediat partidelor parlamentare și va fi pus imediat la dispoziția publicului interesat, prin intermediul dumneavoastră, al jurnaliștilor.

Așadar, aștept în câteva zile un răspuns afirmativ la invitația mea de a semna acest acord național"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
14 Jun 08:32
Criminalii acestei natiuni lipsesc. Comunisti si urmasii lor.
Răspunde
0 0
Dinca Vasile
13 Jun 22:37
Si Iohanis dauneaza Romaniei! Hotul din fruntea statului isi da aere! Numai el este cel mai bun!
Răspunde
0 0
Rezistenta
13 Jun 18:24
Sa semnezi tu Malai Mare acord cu Ponta si Basescu , inseamna ca ori esti fricos ori esti proost. Cred in varianta a doua.
Răspunde
0 0
Cedati toată puterea ,nu doar legiferarea !
13 Jun 18:13
Rog sa se examineze daca acestaă preveder este conformă jurământui de a respecta independenta si suveranitaea tarii :„Transpunerea în legislație a interdicției adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor, al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare asigurării integrității în funcțiile publice, revizuirea legilor justiției, inclusiv a ordonanțelor de urgență prin care au fost modificate, în deplin și strict acord cu avizele Comisiei de la Veneția, a Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și a rapoartelor Comisiei Europene și GRECO.”Partidel nu au semnat angajamete de acest fel ,doar presedintele meu,de aceea apreciez că supunerea legiferării statului român de avizului de legiferarea a unor organisme,care nu au in staut asemenae sarcini,nu ar fi o trădare.
Răspunde
0 0
Udrea
13 Jun 18:06
Cu bonghioaiele la semnat la Cotroceni.
Răspunde
0 0
Genocidul e extirparea unui grup social,separat de alte păreri
13 Jun 17:57
Dl Gadea,pe 13 iunie 1990 protestantii au devenit violenti,indiferent de motive,impotriva autoritatilor de stat,singurele care pot exercita legal violenta.Muncitorii,care de atunci tânjeau spre capitalism ,au refuzat sa acorde sprijin jandarmeriei,Dl Iliescu a făcut apel la mineri sa sprijine jandarmii ,atacati de oamenii care protestau pentri democratie si libertate.Dl Dragnea ar fi trebuit sa stie ca doua femei de la primărie lucrau la partid ,dl Iliescu trebuia sa stie ca minerul daca e provocat cârpeste al dracului.Ambii au sâvârsit infractiuni ,unul ,Dragnea de a speriat Europa,dl Iliescu ,a comis infractiunea de genocid,ca minerii stiu sa bata si să ucidă ,un intreg grup social , că asta după stiinta mea, e genocid,nu că a lovit cu bastonul un insetat de dreptate ,incă din 1848.Mortii,am intele eu bine ,au fost strangulati personal de dl Iliiescu,ca nu poti omora la televizor,daca nu cumva ai derpaj de natratat.Sunt oameni care cer ca procuratura sa fie mai activă,doar procuroul militar,pe un rechizitoriu oral , a trimis in judecată pe Ceausescu.Numai ca judecata atunci o făceau tot militarii.Mie mi-e rusine,intru in pământ ,pentru dv si parchetul militar, care faceți infractiuni din lupta politică ca să bucurati nepotii,unii chiar daca va blesteamă..
Răspunde
0 0
Baraghin
13 Jun 17:24
....Constantin Gadea,
.....Doamne fereste si apara-ne!!!!
...Ar trebui sa avem in Parlament oameni ca: Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Prelipceanu, Catalin Avramescu, Claudiu Pandaru, Ioan Lefter, Florin Bortun, Ioan Stanomir, Nicoleta Savin, Ion M. Ionita, Liviu Avram, Andreea Pora, Tia Serbanescu, Rares Bogdan, Mihai Neamtu, Basescu.
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
13 Jun 13:40
ESTE DREPTUL ROMANIEI SA SE REINTREGEASCA IMEDIAT CU TERITORIILE OCUPATE DE ARMATA LUI STALIN, DUPA INTELEGEREA CU HITLER DIN 1939. ASA CUM S-AU REUNIT CELE DOUA STATE GERMANE, TREBUIA SA SE REUNEASCA SI CELE DOUA TARI ROMANE, DAR ION ILIESCU A DECLARAT IN 1991, LA MOSCOVA, CA NU AVEM PRETENTII TERITORIALE. SA FACA PRESEDINTELE IOHANNIS UN DEMERS LA NATIUNILE UNITE.
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
13 Jun 13:39
ASTAZI ESTE ZIUA, cand batranul bolsevic Ion Iliescu ar fi trebuit sa fie arestat si plimbat prin Capitala, pe platforma unui camion si cu catuse la maini, pe traseele pe care hoardele de mineri si securisti, chemate de el,in iunie 1990, sa-i asigure domnia, au oripilat intreaga omenire, prin cruzimea si salbaticia ororilor urmarite in direct pe televizoarele de pe tot globul pamantesc. Hoardele respective, inarmate cu bate, cu lanturi, cu securi si tarnacoape, doborau la pamant pe toti tinerii intalniti in cale, si-i tocau cu lovituri mortale, cate 3-4 si chiar 6-7 besmetici, lovind pe rand, cu ura turbata, in aceeasi victima. Pe Ion Iliescu, pe care il socotesc cel mai odios criminal din istorie, poporul roman nu o sa-l ierte niciodata: pentru crimele din decembrie 1989; pentru crimele, schingiuirile si distrugerile din Capitala,din iunie 1990; pentru distrugerea aproape in totalitate a industriei construite de romani in 45 de ani de mari sacrificii si jefuirea salbatica a tarii, in perioada cat sluga Moscovei a condus Romania, cu puteri depline, de la Cotroceni.
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
13 Jun 13:38
SCRISOARE CATRE LUCRATORII DIN PRESA DEMOCRATA. Pentru salvarea Romaniei, se impune ca partidele de centru-dreapta sa aiba in Parlament numai oameni reprezentativi: cinstiti, competenti si patrioti. Gazetarii, jurnalistii TV, comentatorii politologi si alte categorii de intelectuali, sa se adune de urgenta si sa infiinteze un partid politic APNT = ALIANTA PENTRU NEAM SI TARA. Acest partid trebuie sa intareasca actuala opozitie politica si sa asigure castigarea alegerilor locale si a celor parlamentare de anul viitor, de catre fortele cu adevarat democrate. Ar trebui sa avem in Parlament oameni ca: Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Prelipceanu, Catalin Avramescu, Claudiu Pandaru, Ioan Lefter, Florin Bortun, Ioan Stanomir, Nicoleta Savin, Ion M. Ionita, Liviu Avram, Andreea Pora, Tia Serbanescu, Rares Bogdan, Mihai Neamtu, Basescu. Trebuie sa castigam atat alegerile locale, cat si pe cele parlamentare, ca sa nu mai fim guvernati de hoti, tradatori si incompetenti. Rog sa comunicati acest mesaj catre unul dintre cei mentionati in prezenta postare. Daca intra zece oameni de valoare, in plus, in viitorul Parlament, datorita acebstei initiative, ar fi un mare castig pentru Romania democrata.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?