Iohannis: Guvernarea PSD a eșuat. Este foarte păcat. Arată o față urâtă a României

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a participat la deschiderea Conferinței Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, care se desfășoară în aceste zile la Sibiu. Acesta a ținut să sublinieze, în cadrul unei declarații de presă importanța Summit-ului care se va desfășura mâine la Sibiu, dar și cea a votului din 26 mai pentru Parlamentul European, scrie realitateadesibiu.net.

„Summit-ul de mâine (joi, n.r.) este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important și pentru România și pentru români și este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici, la Summit și mâine, aici, în România desenăm viitorul Europei. Pentru români am un mesaj extrem de important. România contează, românii contează. Și pentru că suntem în perioada alegerilor europarlamentare, trebuie să spun cu toată convingerea că votul românilor contează. Contează votul și la europarlamentare și la referendum. Și este foarte important să știm că votul fiecărui român contează în Europa”, a spus președintele.

De asemenea, acesta a vorbit de drumul parcurs de România și de modul în care este guvernată de PSD, mod pe care președintele îl consideră eșuat.

„România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. România care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007. Este păcat, foarte mare păcat că avem parte de o guvernare PSD-istă eșuată, care în acest moment festiv, arată o față destul de urâtă a României, atacuri asupra independenței sistemului de justiție, măsuri neperformante, promisiuni neonorate și de aceea spun încă o dată că votul este important și pentru viitorul României și pentru viitorul Europei, iar aici la Summit, mâine, vom defini viitorul Uniunii Europene, împreună cu toți liderii Europei”, a mai declarat șeful statului.

De asemenea, Iohannis a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că guvernarea PSD a eșuat.

”Mâine (joi, n.r.), capitala Europei va fi în România! Europa vine la Sibiu să definim împreună viitorul Uniunii Europene! Țara noastră a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. După doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD, românii au șansa să își exprime pe 26 mai opțiunea la referendum și la alegerile europarlamentare. De aceea, mesajul meu este: votul fiecărui român este foarte important, votul fiecărui român contează în Europa!”, a scris președintele țării.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Daca nu sunt fapte mari,vorble deranjază dacă îmbracă micimea spiritului european !
09 May 05:34
Acest limbaj de lemn este o tragedie a poporului român,sau numai a conducătorilor ei ?E un fenomen cosmic faptul ca la Sibiu se tine o sedinta a Consiliului European ,care nu stim ce dezbate si mai ales ce aprobă ?Ar fi culmea,sa aibă agenda făcuta de presedintele meu.Ba ,nu stiu cum ar trata americanii,acești prieteni de parteneriat,care nu ne dau decât sfaturi proaste si sarcini dificile,declarațiile ostile tării făcute de presedintele ales ?Ei,parcă ,in common law lor,nu au intâlnit un caz.pentru a crea un precedent ,de trădare de patrie,deci nu au infractiune de acest fel.Ce intelege dl presedint prin subordonarea justitie,ca se cerceteaza abuzurile oribile,necunoscute nici in vremurile de teroare ?De aceea,ar trebui spus,dle presedinte ,lăsati limbajul de lemn ,ce va dernjează la justiție ?Că nu incrimineaza trădarea de patrie ?Poate o fac,mai stii,ca o națiune se poate trezi ca un boxeur ,din knocaut !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?