INVAZIE DE BUBURUZE în câteva localităţi arădene

 
INVAZIE DE BUBURUZE în câteva localităţi arădene
INVAZIE DE BUBURUZE în câteva localităţi arădene

Câteva localităţi de pe Valea Mureşului, din judeţul Arad, se confruntă în ultimele zile cu o invazie de buburuze, iar oamenii adună zeci de mii de insecte din case, specialiştii afirmând că fenomentul este rar şi este cauzat de temperaturile ridicate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Localnicii din oraşul Lipova şi alte câteva sate învecinate se plâng că de cateva zile, de când temperaturile diurne ajung la 20 de grade, se confruntă cu o invazie de buburuze, care formează "covoare" vii pe terase, în curţi, grădini, pe străzi şi chiar în case, dacă se lasă ferestrele deschise câteva minute.

"Am scos cu mătura şi lopata zeci de mii din casă că am aerisit doar câteva minute şi nu am observat ce e afară. Nu am mai văzut aşa ceva şi nu înţelegem ce se întâmplă. Nu ne este teamă de ele că nu sunt periculoase, dar nu poţi călca nici pe stradă decât pe buburuze", a declarat corespondentului MEDIAFAX o localnică din Lipova.

"Am fost la Primărie la Lipova şi am cerut să vină să stropească. Au dat cu ceva fum, dar au apărut iarăşi şi nu mai ştim ce să facem. Trebuie să astupăm toate orificiile de la locuinţe, aerisirile, că intră peste tot" , a spus o altă localnică.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristina
07 Nov 12:36
Si in Prahova, la casa mea in octombrie am fost invadata de mii buburuze. Le-am risipit de pe terasa si pereti cu diferite sprayuri de insecte si cu furtunul de apa. Pot fi luate si cu aspiratorul daca intra in casa si scoase apoi la aer. E o mizerie indiferent cat de folositoare s-ar dovedi. Si beneficiul lor nu l-am constatat pe plantele si pomii mei ....poate pt. ca era primul an si deja toamna ....totusi sper sa nu mai apara.
E pt. prima oara in 10 ani de cand am casa acolo ca apare asa ceva. In localitate nu au aparut doar la mine si am banuit ca fiind pe deal, langa padure si in mijlocul unei livezi asta ar fi motivul. Le-au adus americanii din Asia acum vreo 80 de ani si dupa multe incercari au reusit sa le prolifereze si acum sunt zone si in SUA unde apar frecvent si nu exista leac impotriva lor, aspiratorul daca intra in casa, matura forasul sau furtunul cu apa - cum am folosit eu. Isi cauta cuib printre crapaturi in piatra, lemn etc. sa se ascunda de iarna.
Nu cred ca ai trecut prin asa ceva de le apreciezi. Or fi bune dar sa stea prin pomi si sub plante.
Răspunde
0 -1
bottyan
07 Nov 08:50
aceste buburuze se numesc arleghin. sunt provenite de undeva din Asia. au mucaturi destul de periculoase si pentru om. inca nu am aflat cu ce se pot distruge.
Răspunde
3 -1
GoGu
06 Nov 20:52
In loc sa zica mersi, ei se plang. Coccinella septempunctata, ori mai pe romaneste buburuza este cautata de cultivatorii bio, fiind un pradator feroce al Aphids, una dintre cele mai distrugatoare insecte a culturilor de plante.
Puneti-o nene d-un business nu fiti fraieri...
Răspunde
0 0
Cristina
07 Nov 12:34
2 Si in Prahova, la casa mea in octombrie am fost invadata de mii de buburuze. Le-am risipit de pe terasa si pereti cu diferite sprayuri de insecte si cu furtunul de apa. Pot fi luate si cu aspiratorul daca intra in casa si scoase apoi la aer. E o mizerie indiferent cat de folositoare s-ar dovedi. Si beneficiul lor nu l-am constatat pe plantele si pomii mei ....poate pt. ca era primul an si deja toamna ....totusi sper sa nu mai apara, cu toate ca am dubii
E pt. prima oara in 10 ani de cand am casa acolo si apare asa ceva. In localitate nu au aparut doar la mine si am banuit ca fiind pe deal, langa padure si in mijlocul unei livezi asta ar fi motivul. Le-au adus americanii din Asia acum vreo 80 de ani si dupa multe incercari au reusit sa le prolifereze si acum sunt zone si in SUA unde apar frecvent si nu exista leac impotriva lor decat aspiratorul daca intra in casa, matura forasul sau furtunul cu apa - cum am folosit eu. Eventual sprayuri dar ai nevoie de cantitati mari. Isi cauta cuib printre crapaturi in piatra, lemn etc. sa se ascunda de iarna.
Nu cred ca ai trecut prin asa ceva de le apreciezi. Or fi bune dar sa stea prin pomi si sub plante.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?