Inundaţii în timpul unei operaţii. O ţeavă s-a spart deasupra unei paciente aflate pe masă

 

Scene incredibile la Spitalul Judeţean din Botoşani. O ţeavă conectată la aparatul de purificare a aerului, şi prin care trecea apă, s-a spart în tavanul uneia din sălile de operaţii, chiar deasupra unei paciente aflate pe masă. Pacienta a fost operată într-o altă sală, apoi a primit tratament cu antibiotic pentru a fi prevenită orice infecţie.

Incidentul a avut loc ieri în sala de operaţii a secţiei de ortopedie-traumatologie, în timp ce medicii operau o femeie de 71 de ani căreia îi montau o proteză de şold. La un moment dat, din tavanul sălii au început să curgă şuvoaie de apă, sala a fost inundată, însă mai grav este faptul că apa a căzut chiar peste zona operată a femeii. Pacienta a fost dusă repede într-o sală de operaţii de rezervă, pentru finalizarea intervenţiei. Aceasta a fost stabilizată şi a fost suspusă unei terapii şoc cu antibiotic pentru a se preveni infecţia.

"S-a defectat o pompă de apă care făcea recircularea apei din instalaţia de climatizare a blocului operator. S.a opritt activitatea în sala respectivă în care s-a pordus infiltrarwa cu apă. S-a administarta încă din cursul zilei de ieri antibiotic cu spectru larg pt a preveni orice infectie din cauza incidentului", a precizat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bortoşani.

Medicii spun că au mai avut probleme şi în trecut în aceeaşi sală de operaţie. Asta deşi unitatea spitalicească a fost reabilitată în urmă cu mai puţin de un an. Acum s-a conducerea spitalului a solicitat o consultaţie cu reprezentanţii constructorului pentru a rezolva problema definitiv.

"Acum câteva luni am avut tot deasupra aceleeaşi săli de operaţie probleme de infiltrare a apei. Au venit, au reparat punctual problema constatată în momentul respectiv, dar, din păcate, s-a repetat episodul. Acum au fost solicitaţi din nou să rezolve problema definitiv. Până în momentul în care nu vor rezolva problema sala respectivă va rămîne închisă", a afirmat acesta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?