Întreaga Antarctică se încălzeşte, potrivit unui nou studiu

 
Foto: NASA
Foto: NASA
Tendinţa climatică în urma căreia cresc temperaturile de pe glob, încălzeşte întreaga Antarctică, în ciuda unor semne care sugerau răcirea continentului în ultimii 50 de ani, spun oamenii de ştiinţă.
Cercetătorii nu mai afirmă cu siguranţă că emisiile de gaze cu efect de seră de pe celelalte continente sunt vinovate de încălzirea Antarcticii, dar precizează că dovezile lor arată că activitatea oamenilor poartă cel puţin o parte din vină, potrivit ENN.

Ani întregi, Intergovernamental Panel on Climate Change, organizaţie ce se ocupă de monitorizarea schimbărilor climatice, a precizat că emisiile de gaze cu efect de seră şi încălzirea globală au lovit în mod clar şase din cele şapte continente ale lumii, dar dovezile din Antarctica sunt încă neclare.


Se ştie că vestul Antarcticii s-a încălzit enorm, însă climatul din regiunea din est se credea că se răceşte, potrivit unor oameni de ştiinţă.

Studiul recent rezolvă însă discuţiile între cercetători, aducând dovezi pentru încălzirea întregului continent sudic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?