Într-un sat uitat de lume mai locuiesc doar 11 bătrâni

Foto: RTV
Foto: RTV
Uitaţi de lume, într-un sat în care timpul pare încremenit. 11 oameni, toţi de peste 70 de ani, îşi împart singuratatea şi amintirile într-un loc rupt parcă din poveşti. Pe vremuri toate cele 90 de gospodării din satul hunedorean erau locuite. Acum au rămas doar bătrânii şi animalele lor.


Şase familii împart de ani buni un sat întreg. Odinioară animat de zeci de suflete, Dumeşti, aflat la numai 40 de kilometri de Deva, pare acum părăsit. Tinerii au migrat spre oraş, iar alte familii nu s-au mai stabilit aici.

Singurătatea pentru cei 11 oameni care mai locuiesc aici a devenit o obişnuintă. La fel de obişnuit este şi faptul că preotul vine la biserică doar de Crăciun şi de Paşte. Tot obişnuinţă este şi înlocuirea medicamentelor cu leacuri băbeşti.

La Dumeşti nu este nici curent electric. Dar nimeni nu observă, atâta timp cât sunt lămpi cu petrol.

Cum se luminează de ziuă, bătrânii îşi fac de lucru prin gospodărie, merg cu animalele pe câmp şi aşteaptă să vină noaptea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?